Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Π.Φ.Σ.: Συνεχίζεται η απεργία Δευτέρα και Τρίτη

8/5/2010
«Δεν διαπραγματευόμαστε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), στη συνεδρίαση του της Παρασκευής 7/5/2010, αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, τη Δευτέρα 10/5/2010 και την Τρίτη 11/5/2010.

Αιτήματα:

 

Α) Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τις προθέσεις της για το Φαρμακευτικό Επάγγελμα.

 

Β) Να υπάρξει ατζέντα διαλόγου με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καταθέτοντας την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο.

 

Γ) O Π.Φ.Σ. θα προσέλθει άμεσα στον διάλογο αυτό, χωρίς όμως να διαπραγματεύεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φαρμακείου και με προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη σωτηρία των Ασφαλιστικών Ταμείων.

 

Δ) Να ισχύει και για τους Έλληνες Φαρμακοποιούς το ευρωπαϊκό κεκτημένο των χωρών της ευρωζώνης.

 

Ε) Οι Φαρμακοποιοί όλης της χώρας έχοντας στο πλευρό τους τα εκατομμύρια των Ελλήνων ασφαλισμένων, είναι σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση. Οι Γενικές Συνελεύσεις θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία, ανάλογα με τις εξελίξεις και την Κυβερνητική στάση στο τεράστιο θέμα της Φαρμακευτικής Περίθαλψης του ελληνικού λαού.

 

 

Το σχετικό Δελτίο Τύπου του Π.Φ.Σ. αναφέρει τα εξής:

 

«Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Μαΐου, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου.

 

Έντεκα χιλιάδες (11.000) φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής, να προχωρήσει στη νέα Πανελλαδική απεργία, με κυρίαρχο αίτημα να υπάρξει ρητή, κατηγορηματική, έγγραφη δέσμευση ότι θα βρεθούν οι δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης, πράγμα που σημαίνει τεράστια επικινδυνότητα για την υγεία των πολιτών.

 

Καθεστώς ανταγωνισμού στις τιμές των φαρμάκων και στη δομή των φαρμακείων δεν μπορεί να γίνει χωρίς σημαντική βλάβη των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Κανένα όφελος δεν πρόκειται να υπάρξει για τη χειμαζόμενη οικονομικά χώρα μας, παρά μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα και τις τράπεζες που τα χρηματοδοτούν.

 

Οι φαρμακοποιοί αγωνίζονται για να διατηρήσουν οι πολίτες το δικαίωμα τους, να έχουν το φάρμακο τους όταν το χρειάζονται. Αντιστέκονται στη δημιουργία υπερκερδών σε βάρος της υγείας των πολιτών, που οδηγεί και στην υποθήκευση των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Το σύμφωνο σταθερότητας αντιμετωπίζει την υγεία και το φάρμακο ως αγοραίο είδος !!!

 

"Οι φαρμακοποιοί, εφ όσον υλοποιηθεί η παραπάνω δέσμευση, δηλώνουν έτοιμοι να προσέλθουν σε διάλογο και ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει με πλήρη σαφήνεια την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα" σημειώνει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Δημήτρης Βαγιωνάς και υπογραμμίζει "Δεν μπορεί η πολιτεία να χτυπά το ελληνικό φαρμακείο επειδή δεν μπορεί να διορθώσει τις δικές της αδυναμίες και ελλείψεις στο σύστημα Υγείας. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο ανά πάσα στιγμή. Ο Π.Φ.Σ. έχει σαφείς προτάσεις που αποβλέπουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και την σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων. Οι φαρμακοποιοί αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας"».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)