Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Eli Lilly & Novo Nordisk: Μειώνουν τις τιμές των φαρμάκων GLP-1 στις ΗΠΑ

7/11/2025 3:41:48 μμ
Στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση προχώρησαν οι Eli Lilly & Novo Nordisk για τη διάθεση των φαρμάκων GLP-1 σε χαμηλότερες τιμές, μέσω της πλατφόρμας TrumpRx που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2026.

 

Περισσότερα από 1000 δολάρια κοστίζει σήμερα η μηνιαία θεραπεία με αυτά τα φάρμακα για τον διαβήτη και την παχυσαρκία, αλλά μέσω της πλατφόρμας θα πέσει σε περίπου 350 δολάρια. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν ότι στην TrumpRx θα ενταχθούν και άλλες θεραπείες τους, καθώς και τα επόμενα από του στόματος GLP-1 φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

 

Εκτός από την προφανή επίπτωση στα φαρμακεία, αυτές οι συμφωνίες μπορεί να οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών σε άλλες χώρες ή σε άλλες κατηγορίες φαρμάκων, σύμφωνα με άρθρο στο Pharmacy Times.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάπτυξη και εμπορική επέκταση
Η νέα τάση στη φαρμακευτική αγορά






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Περιλαμβάνει 80 φαρμακευτικά σκευάσματα
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Σε δημόσια διαβούλευση η αναθεώρηση των κανονισμών για τα Ι/Π
Επαγγελματίες υγείας, οικονομικοί φορείς και το κοινό καλούνται να συμμετάσχουν
Αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για κατεπείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Για τη χορήγηση ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε χρήστες CGM
Το ελληνικό μοντέλο HMVO είναι μοναδικό στην Ευρώπη
Από τα 300 χιλ. φάρμακα που καταχωρήθηκαν πανευρωπαϊκά, τα 6,5 χιλ. αφορούν την Ελλάδα