Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Π.Φ.Σ.: Δελτίο Τύπου για τη δραματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας

5/6/2012
«Η οικονομική κρίση, η σκληρή πιστωτική πολιτική ορισμένων εταιρειών και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που σωρηδόν εκδίδονταν εδώ και δυόμιση χρόνια από το υπουργείο Υγείας, έχουν δημιουργήσει χάος με τραγικά αποτελέσματα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) για τη δραματική κατάσταση στο χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης:


"Αθήνα, 4/6/2012


Οι φαρμακοποιοί έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων που καθημερινά έρχονται στα φαρμακεία μας.


Επιπλέον ενημερώνουμε όλους ότι τα φάρμακα των καρκινοπαθών διακινούνται αποκλειστικά μέσω των νοσοκομείων.


Δυστυχώς η οικονομική κρίση, η σκληρή πιστωτική πολιτική ορισμένων εταιρειών και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που σωρηδόν εκδίδονταν εδώ και δυόμιση χρόνια από το υπουργείο Υγείας, έχουν δημιουργήσει χάος με τραγικά αποτελέσματα.


Οι φαρμακοποιοί μπροστά στην πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους ζητούν να αποπληρωθούν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να αγοράσουμε πάλι φάρμακα, να επιβιώσουμε και να δώσουμε ανάσα ζωής στο σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης.


Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται όσοι υποφέρουν και οι Έλληνες πολίτες να είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι”.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της