Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΟΣΦΕ: Καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει τη διανομή των ΦΥΚ μέσω κούριερ

8/1/2021 2:14:54 μμ
Το παραδοσιακό δίκτυο φαρμακαποθηκών-φαρμακείων έχει όλα τα εχέγγυα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνθηκε η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) για το θέμα της διανομής των Φαρμάκων Ειδικού Χειρισμού «που συνηθέστερα αλλά εσφαλμένα καλούνται Φάρμακα Υψηλού Κόστους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.


Η Ομοσπονδία ζητά τα φάρμακα αυτά να επιστρέψουν στο φυσικό κανάλι διανομής, καθώς σύμφωνα με την ίδια, οι εταιρείες ταχυμεταφορών που επέλεξε ο ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτουν κανένα εχέγγυο, ικανότητα ή νομιμοποίηση για την τήρηση των ορθών πρακτικών διανομής φαρμάκων (GDP), ενώ εξαιτίας τους υπερβολικού φόρτου αδυνατούν να ανταποκριθούν στην παράδοση των φαρμάκων στους ασθενείς.


Η Ομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί 25 συνεταιρισμούς με 5277 φαρμακοποιούς μέλη, τονίζει ότι το δίκτυο διανομής εκατομμυρίων φαρμάκων μέσω της παραδοσιακής αλυσίδας: εταιρειών – φαρμακαποθηκών – φαρμακείων, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και την υψηλή ζήτηση που κατά περιόδους κλήθηκε να εξυπηρετήσει, στάθηκε ανθεκτικό, ακέραιο εξασφαλίζοντας ότι το φάρμακο είναι προσβάσιμο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και ανά πάσα στιγμή, άρτιο και προς διάθεση στον κάθε πολίτη, στον κάθε ασθενή.


Προσθέτει δε ότι «η συμμετοχή των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών στη διάθεση του πιο απαιτητικού σε συνθήκες φαρμακευτικού προϊόντος έως τώρα, του εμβολίου ενάντια στηνCOVIDτηςPFIZER, αποδεικνύει εμφατικά την ικανότητα του παραδοσιακού δικτύου διανομής φαρμάκων στο να προσαρμόζεται και να εκπληρώνει απρόσκοπτα την αποστολή του ικανοποιώντας οποιεσδήποτε απαιτήσεις».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Ένα διεθνές brand με ισχυρή παγκόσμια παρουσία






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό