Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Δίκτυο Τηλεϊατρικής

31/10/2024 11:58:45 μμ
Σύμφωνα με ομιλία στο συνέδριο HealthIT
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προς ολοκλήρωση οδεύει μεταξύ άλλων το Πανελλήνιο Δίκτυο Τηλεϊατρικής, ένα από τα μεγάλα έργα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας, όπως αποκάλυψε η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας, στο συνέδριο Health IT. 


Επίσης, ο Ιωάννης Ασπρολούπος, Συντονιστής Εθνικού Σημείου Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. επισήμανε ότι ο νέος Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας θα τροφοδοτείται με δεδομένα από κάθε πηγή ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ πρόσθεσε πως ήδη συγκεντρώνονται επιπλέον στοιχεία από τις διασυνοριακές υπηρεσίες myHealth@EU. 


Στο ίδιο συνέδριο, ο Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στην υγεία, όπως είναι η εφαρμογή MyHealth, οι επενδύσεις για την παραγωγή και έρευνα φαρμάκων από τη φαρμακοβιομηχανία που ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ, η συγκρότηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την ΤΝ κ.ά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & την ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία






Σχετικά άρθρα

Ο κανονισμός για τα αστικά λύματα πιθανόν να ακυρωθεί
Η γεν. εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμφωνεί με τις εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών
ΕΟΦ: Έρχεται η αναδιοργάνωσή του;
Το θέμα συζητήθηκε σε επίσκεψη της γ.γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπ. Υγείας στον Οργανισμό
90%+ οι παραδόσεις ΦΥΚ «κατΆ οίκον» τον Αύγουστο του 2026
Σύμφωνα με τον Στέλιο Λιναρδάκη, CEO Unilog SA
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τώρα και στα νοσοκομεία
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας