Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Δίκτυο Τηλεϊατρικής

31/10/2024 11:58:45 μμ
Σύμφωνα με ομιλία στο συνέδριο HealthIT
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προς ολοκλήρωση οδεύει μεταξύ άλλων το Πανελλήνιο Δίκτυο Τηλεϊατρικής, ένα από τα μεγάλα έργα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας, όπως αποκάλυψε η Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας, στο συνέδριο Health IT. 


Επίσης, ο Ιωάννης Ασπρολούπος, Συντονιστής Εθνικού Σημείου Επαφής για την Ηλεκτρονική Υγεία στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. επισήμανε ότι ο νέος Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας θα τροφοδοτείται με δεδομένα από κάθε πηγή ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ πρόσθεσε πως ήδη συγκεντρώνονται επιπλέον στοιχεία από τις διασυνοριακές υπηρεσίες myHealth@EU. 


Στο ίδιο συνέδριο, ο Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στην υγεία, όπως είναι η εφαρμογή MyHealth, οι επενδύσεις για την παραγωγή και έρευνα φαρμάκων από τη φαρμακοβιομηχανία που ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ, η συγκρότηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την ΤΝ κ.ά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
Μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση για αύξηση της χρηματοδότησής τους






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή