Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Όλες οι περικοπές του υπουργείου Υγείας

20/7/2012
Μετά την εντολή της τρόικας για εξοικονόμηση 11,5 δις ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής: «Κόψτε τα πάντα». Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν και στο υπουργείο Υγείας και κόβουν πλέον τα πάντα: από νοσοκομεία και υπηρεσίες μέχρι λειτουργικά έξοδα όπως αυτοκίνητα, νοικιασμένα κτίρια, τηλέφωνα και ό,τι άλλο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μετά την εντολή της τρόικας για εξοικονόμηση 11,5 δις ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής: «Κόψτε τα πάντα». Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν και στο υπουργείο Υγείας και κόβουν πλέον τα πάντα: από νοσοκομεία και υπηρεσίες μέχρι λειτουργικά έξοδα όπως αυτοκίνητα, νοικιασμένα κτίρια, τηλέφωνα και ό,τι άλλο.


Η πάλαι ποτέ πληθωρική και δωρεάν υγεία στη χώρα μας, αναμένεται σύντομα να μετατραπεί σε μια... υπό υπο-υπηρεσία του κρατικού μηχανισμού, αν σκεφτεί κανείς ότι ο αριθμός των νοσοκομείων και των φορέων θα μειωθεί δραστικά ελέω τρόικας, ενώ και τα λειτουργικά έξοδα θα περιορισθούν στο ελάχιστο. Έστω κι αν εκ πρώτης όψεως μοιάζει να μετατρέπεται σε υπουργείο της... οικονομίας, η έλλειψη χρηματοδότησης θα φανεί σύντομα ακόμη περισσότερο στην περίθαλψη των ασθενών αλλά και στις τσέπες τους. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει έλεος σε τίποτε.


Τα νοσοκομεία που θα «απενεργοποιηθούν» ουσιαστικά, είναι ήδη καθορισμένα τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Στο στόχαστρο έχουν μπει όσα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ενώ στην επαρχία όσα απέχουν χιλιομετρικά ελάχιστα και βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια. Σε κάποιες περιπτώσεις νοσηλευτικά ιδρύματα θα γίνουν κάτι σαν... κέντρα υγείας ενώ κάποια άλλα θα αλλάξουν μορφή και θα εξειδικευτούν είτε στην παροχή έκτακτης βοήθειας είτε για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ασθενειών.


Από την άλλοι φορείς που δεν παράγουν τα... δέοντα, θα δουν τις πόρτες να κλείνουν με ένα ξεκάθαρο λουκέτο αυτή τη φορά. Τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι; Το σχέδιο προβλέπει τη μετακίνησή τους σε άλλους φορείς ή νοσοκομεία, ενώ όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν υποχρεωτικά.


Στο πλαίσιο αυτό θα ψαλιδιστούν και τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου όπως περιττά ενοίκια, αυτοκίνητα υπηρεσιών αλλά και τηλέφωνα που υπερφορτώνουν το σύστημα με μεγάλους λογαριασμούς. Μάλιστα με βάση τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, άμεσα θα αξιοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που ανήκουν στο υπουργείο Υγείας και μέχρι σήμερα ήταν αναξιοποίητα.


Έτσι είναι πιθανό σύμφωνα και με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, πολλές υπηρεσίες να συγκεντρωθούν σε πρώτη φάση σε ένα κτίριο. Άλλωστε πολλοί οργανισμοί είναι σήμερα διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία της Αθήνας όπου τα κτίρια ενοικιάζονται με υψηλά ποσά ενώ θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί ιδιόκτητα οικήματα για να στεγασθούν.


Πηγή: http://www.iatropedia.gr (19/7/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον 'Αδ. Γεωργιάδη το σύστημα «πιέστηκε» λόγω μη αναμενόμενης ζήτησης
Η απόφαση εντάσσεται στο όραμα της εταιρείας για στρατηγική ανάπτυξη






Σχετικά άρθρα

Σε 10 μέρες η κατ' οίκον διανομή φαρμάκων θα εξομαλυνθεί
Σύμφωνα με τον 'Αδ. Γεωργιάδη το σύστημα «πιέστηκε» λόγω μη αναμενόμενης ζήτησης
Δωρεάν τα φάρμακα για την παχυσαρκία στο πλαίσιο του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Σύμφωνα με την Ειρήνη Αγαπηδάκη
Με ένα ψηφιακό εργαλείο οι πολίτες θα βαθμολογούν τα νοσοκομεία
Η νέα εφαρμογή παρουσιάστηκε από τους υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Θ. Καρποδίνη: 7600 συνταγές ανεκτέλεστες από τον Απρίλιο σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ
Οι υπεύθυνοι απειλούνται με πειθαρχικό