Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Οι παγίδες που κρύβουν οι πισίνες

5/8/2014 11:16:32 πμ
Δροσίζουν αλλά δεν είναι αθώες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Προσφέρουν σημαντική ανακούφιση από τη ζέστη, παράλληλα όμως κρύβουν και κινδύνους, ιδιαιτέρως για τα παιδιά. Ο λόγος για τις πισίνες, το νερό των οποίων δεν πρέπει να πίνεται, καθώς, σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να προκαλέσει ασθένειες και δηλητηρίαση από το χλώριο.
Επιστήμονες του νοσοκομείου «Meadowlands» στο Νιου Τζέρσεϊ διαπίστωσαν ότι, μολονότι η κατάποση μικρής ποσότητας νερού μπορεί να μην προκαλεί προβλήματα, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ίσως προκληθεί βακτηριακή μόλυνση, καθώς και μια πολύ σοβαρή κατάσταση που λέγεται «δευτερεύων πνιγμός».

Σύμφωνα με τον δρα Sampson Davis, τα κρούσματα δευτερεύοντος πνιγμού προκύπτουν όταν εισέρχεται μεγάλη ποσότητα νερού στους πνεύμονες, ενώ τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται άμεσα, αλλά έπειτα από μερικές ώρες ή ακόμη και ύστερα από τρεις ημέρες. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι ο επίμονος βήχας, ο οποίος συνήθως συνοδεύεται από αίσθηση κόπωσης, προβλήματα στην αναπνοή, στομαχικές διαταραχές και εμετό. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν ρίγη ή εξάψεις που δεν ελέγχονται.

Ο δρ Davis τονίζει ότι, όταν το παιδί εμφανίζει κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη ζωή του ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις, όταν τα παιδιά βγαίνουν από την πισίνα, οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν αν υπάρχουν ερεθισμοί στα μάτια, στη μύτη, στο στόμα και τα αυτιά τους, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί ένδειξη ότι τα επίπεδα του χλωρίου είναι πολύ υψηλά. Η μόλυνση από το νερό της πισίνας μπορεί να προκαλέσει επίσης διάρροια, στομαχικές κράμπες και άλλα προβλήματα στην πέψη, που εμφανίζονται και στις περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης ή γρίπης που χτυπά το στομάχι.


Γενικά, ο δρ Davis τονίζει ότι, αν μετά το κολύμπι το παιδί παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης ή τροφικής δηλητηρίασης οι γονείς θα πρέπει να απευθυνθούν αμέσως σε γιατρό, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση η οποία θα μπορούσε να έχει πολύ άσχημη κατάληξη.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους