Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Όχι του βρετανικού Οργανισμού Υγείας στη Roche

6/10/2014 12:07:18 μμ
Το NICE απορρίπτει το Gazyvaro για ένταξη στο υγειονομικό σύστημα της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος 

Αβέβαιη χαρακτηρίζει την αποτελεσματικότητα -ως προς της αξία- του νέου φαρμάκου για τη θεραπεία της λευχαιμίας της Roche, ο οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης NICE της Βρετανίας, απορρίπτοντας την ένταξή του στο υγειονομικό σύστημα.

 


Όπως μεταδίδει το Reuters, τον περασμένο Αύγουστο το National Institute for Health and Care Excellence (NICE) απέρριψε το φαρμακευτικό σκεύασμα Kadcyla της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche για τον καρκίνο του μαστού. Η Roche είχε προχωρήσει σε έκπτωση της τιμής του συγκεκριμένου φαρμάκου, το οποίο φέρει τιμή καταλόγου περισσότερο από 90.000 λίρες για τον κύκλο της θεραπείας.

 

Η απόφαση της Παρασκευής «οξύνει» περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ του NICE και του μεγαλύτερου κατασκευαστή φαρμάκων στον κόσμο για τον καρκίνο. Η επιτροπή αποφασίζει ποιες θεραπείες αξίζει να ενταχθούν στη κρατική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) και η τελευταία προκαταρκτική οδηγία αφορά τη δραστική obinutuzumab, που διατίθενται στην αγορά από τη Roche ως Gazyvaro για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία.

 

«Παρά το γεγονός ότι η obinutuzumab είναι κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματική θεραπεία, υπήρξαν πολλές ασάφειες στην υποβολή της εταιρείας. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για αξιοποίηση των πόρων του NHS», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του NICE, Andrew Dillon, τονίζοντας πως «με περιορισμένους πόρους, χρειαζόμαστε εξασφαλίσεις ότι κάθε θεραπεία που προτείνουμε, αποτελεί για τους ασθενείς την καλύτερη φροντίδα και δίνει στον NHS την καλύτερη αξία (σχέση απόδοσης-τιμής)».


Υπάρχει αυξανόμενη πίεση στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις για το υψηλό κόστος των φαρμάκων, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κόστος είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο για τον καρκίνο, όπου οι νέες θεραπείες που προσφέρουν ελπίδα στους ασθενείς έχουν πολύ υψηλή τιμή.


 

Το νέο φάρμακο για τη λευχαιμία της Roche, που διατίθεται στην τιμή των 26.496 λιρών (42.850 δολάρια) για τον κύκλο της θεραπείας. H Roche δηλώνει απογοητευμένη από την τελευταία απόφαση του NICE, αλλά θα συνεργαστεί με τον οργανισμό για να βρουν διεξόδους συνεργασίας.

Πηγή: virus.com.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την καταπολέμηση της υπερμελάγχρωσης
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας


Σχετικά άρθρα

Plac Control: Χορηγός στις εκδηλώσεις «Βιώσιμη Οδοντιατρική - Κάνοντας τη διαφορά»
Για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη, ποιοτική και «πράσινη» οδοντιατρική περίθαλψη
Β. Μπιρλιράκης: «Τεράστια η τεχνογνωσία που λάβαμε από τους ιταλικούς συνεταιρισμούς»
Ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ και δεκάδες μέλη της επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα
Σταματά η κυκλοφορία του φαρμάκου βαρδεναφίλης
Η απόφαση ισχύει για όλη την Ευρώπη και σχετίζεται με εμπορικούς λόγους
ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.: Ξεκινά επετειακή καμπάνια για τα 30 του χρόνια
Σε συνεργασία με την εταιρεία Golden Dust