Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Οδοντίατροι παραπλανούν ασθενείς με δήθεν προσφορές

25/10/2018 10:12:26 πμ
Προσοχή συνιστά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Θύματα παραπλανητικών διαφημιζόμενων προσφορών οδοντιατρικών «κέντρων» πέφτουν δεκάδες οδοντιατρικοί ασθενείς, όπως διαπιστώνεται από τον αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών και παραπόνων που γίνονται στο Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς. Για το λόγο αυτό συστήνει στους πολίτες να μην παρασύρονται από διάφορες προσφορές, οι οποίες δια Νόμου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ που γίνονται στο όνομα μιας υποτιθέμενης κοινωνικής μέριμνας.


Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες προσφορές είναι η προσέλκυση «πελατείας» και όχι η κατανόηση των πραγματικών αναγκών και των προβλημάτων των ασθενών.


«Εφιστούμε την προσοχή των οδοντιατρικών ασθενών και τους συμβουλεύουμε να μην δελεάζονται από προσφορές και να αναγνωρίζουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα -ευτυχώς- λίγων οδοντιατρικών «κέντρων»,τα οποία διαφημίζουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο, προσφέροντας οικονομικά πακέτα οδοντιατρικών υπηρεσιών.


Το αίσθημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθεί με δήθεν προσφορές σε τιμές, που πλησιάζουν ή και ταυτίζονται με τις συνήθεις τιμές των οδοντιατρικών πράξεων. Αποτυπώνεται με ουσιώδη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος σε πληθυσμιακές ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη.


Συνιστούμε, λοιπόν, στους ασθενείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επιλογή του οδοντιατρικού «κέντρου» όπου θα εμπιστευθούν τη στοματική τους υγεία και τους υπενθυμίζουμε ότι ο οδοντίατρος δεν οφείλει να είναι ο ειδικός για πάσα νόσο, οφείλει όμως να είναι αυτός που μέσω της κατανόησης, της γνώσης, αλλά και της αυτογνωσίας του, μπορεί να επενδύσει σε μια μακροχρόνια σχέση με τον ασθενή του, με απώτερο σκοπό να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερες ανάγκες του και να του παρέχει την καλύτερη ιατρική φροντίδα. Οι ασθενείς πρέπει να απευθύνονται σε οδοντιατρεία που δεν παραπλανούν τους πολίτες, που τηρούν τον δεοντολογικό κανονισμό, που δεν διαφημίζονται και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη στοματική υγεία των συνανθρώπων μας», τονίζει ο Σύλλογος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε πιλοτικό πρόγραμμα του ∆ήμου ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών
Αποχωρεί από τη θέση του προέδρου ο Αναστάσιος Τερζής


Σχετικά άρθρα

MyHealth: Θα εκδίδονται ψηφιακά από τους πολίτες οι Ιατρικές Βεβαιώσεις
Απαιτείται ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης
Έρχεται επανάσταση στη διαχείριση του άσθματος
Στο θεραπευτικό πεδίο εισέρχονται τα προβιοτικά και εμφυτεύσιμες συσκευές
NATURE: Πώς η Ελλάδα αξιοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση της COVID-19
Μελέτη με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων
COVID-19: Ενδέχεται να πυροδοτεί νέες μορφές διαβήτη τύπου 1
Η αξιολόγηση περιστατικών είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με άρθρο στο Diabetes Care