Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οδοντίατροι παραπλανούν ασθενείς με δήθεν προσφορές

25/10/2018 10:12:26 πμ
Προσοχή συνιστά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Θύματα παραπλανητικών διαφημιζόμενων προσφορών οδοντιατρικών «κέντρων» πέφτουν δεκάδες οδοντιατρικοί ασθενείς, όπως διαπιστώνεται από τον αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών και παραπόνων που γίνονται στο Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς. Για το λόγο αυτό συστήνει στους πολίτες να μην παρασύρονται από διάφορες προσφορές, οι οποίες δια Νόμου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ που γίνονται στο όνομα μιας υποτιθέμενης κοινωνικής μέριμνας.


Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες προσφορές είναι η προσέλκυση «πελατείας» και όχι η κατανόηση των πραγματικών αναγκών και των προβλημάτων των ασθενών.


«Εφιστούμε την προσοχή των οδοντιατρικών ασθενών και τους συμβουλεύουμε να μην δελεάζονται από προσφορές και να αναγνωρίζουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα -ευτυχώς- λίγων οδοντιατρικών «κέντρων»,τα οποία διαφημίζουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο, προσφέροντας οικονομικά πακέτα οδοντιατρικών υπηρεσιών.


Το αίσθημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθεί με δήθεν προσφορές σε τιμές, που πλησιάζουν ή και ταυτίζονται με τις συνήθεις τιμές των οδοντιατρικών πράξεων. Αποτυπώνεται με ουσιώδη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος σε πληθυσμιακές ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη.


Συνιστούμε, λοιπόν, στους ασθενείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επιλογή του οδοντιατρικού «κέντρου» όπου θα εμπιστευθούν τη στοματική τους υγεία και τους υπενθυμίζουμε ότι ο οδοντίατρος δεν οφείλει να είναι ο ειδικός για πάσα νόσο, οφείλει όμως να είναι αυτός που μέσω της κατανόησης, της γνώσης, αλλά και της αυτογνωσίας του, μπορεί να επενδύσει σε μια μακροχρόνια σχέση με τον ασθενή του, με απώτερο σκοπό να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερες ανάγκες του και να του παρέχει την καλύτερη ιατρική φροντίδα. Οι ασθενείς πρέπει να απευθύνονται σε οδοντιατρεία που δεν παραπλανούν τους πολίτες, που τηρούν τον δεοντολογικό κανονισμό, που δεν διαφημίζονται και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη στοματική υγεία των συνανθρώπων μας», τονίζει ο Σύλλογος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της