Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οδηγός συντονισμένης ιατρικής φροντίδας και τηλεϊατρικής

18/7/2013 5:42:23 μμ
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κάνει την ηλεκτρονική υγεία ελληνική πραγματικότητα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο πρώτος οδηγός για την υιοθέτηση συντονισμένης ιατρικής φροντίδας και τηλεϊατρικής αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Advancing Care Coordination and Telehealth Deployment - ACT» (Προώθηση Συντονισμένης Ιατρικής Φροντίδας και Τηλεϊατρικής).

Το πρόγραμμα ACT, το οποίο θα διερευνήσει τις οργανωτικές και δομικές διεργασίες που απαιτούνται για επιτυχή υλοποίηση υπηρεσιών συντονισμένης ιατρικής φροντίδας και τηλεϊατρικής (ΣΙΦ&ΤI) ευρείας κλίμακας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και περιλαμβάνει οργανισμούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ειδικούς στην κλινική πράξη και παρόχους υπηρεσιών υγείας, πανεπιστήμια και βιομηχανικούς εταίρους.


Σύμφωνα με τους συντελεστές του έργου, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, το πρόγραμμα ACT εξασφαλίζει τη συνεργασία οργανισμών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, εταιρειών, πανεπιστημίων και νοσοκομείων και συντονίζεται απο την Philips.


Πέντε ευρωπαϊκές περιφέρειες (η Χώρα των Βάσκων και η Καταλονία στην Ισπανία, το Κρόνιγκεν στην Ολλανδία, η Λομβαρδία στην Ιταλία και η Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο) προωθούν και λειτουργούν τα ίδια σχήματα συντονισμένης ιατρικής φροντίδας και τηλεϊατρικής για ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, ΧΑΠ και διαβήτη. Αυτά τα συστήματα πρόκειται να παρακολουθηθούν για μία περίοδο 24 μηνών με στόχο να αναγνωριστούν οι βέλτιστες διεργασίες, δομές και μέθοδοι εργασίας. Δεδομένα και εμπειρίες πρόκειται να διαμοιραστούν μεταξύ των περιοχών, επιτρέποντας σε υποψήφια συστήματα με καλά στοιχεία να βελτιστοποιηθούν περαιτέρω.


Στην κοινοπραξία του ACT η Ελλάδα συμμετέχει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με το εργαστήριο ιατρικής πληροφορικής της Ιατρικής Σχολής, με επιστημονικά υπεύθυνο τον διευθυντή του εργαστηρίου, καθηγητή Νίκο Μαγκλαβέρα.


Πηγή: naftemporiki.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Μετά από επικοινωνία του Απ. Βαλτά με τον Αλ. Βαρβέρη






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"