Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλίας θα εξυπηρετεί ασθενείς για ΦΥΚ ψυχρής αλυσίδας

14/9/2023 7:47:39 μμ
'Αμεσα θα συμμετέχουν στην προσπάθεια και τα ιδιωτικά φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλίας παραχώρησε στον ΕΟΠΥΥ χώρο φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) που είναι ψυχρής αλυσίδας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου. Για το σκοπό αυτό υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Συνεταιρισμού και εντός 24 ωρών μεταφέρθηκαν ψυγεία, φάρμακα και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη.


Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα ΦΥΚ ψυγείου από το ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου), από τις 8:00πμ-4:00μμ (τηλ. επικοινωνίας: 6944741834, 6974930351). Εναλλακτικά μπορούν να παραγγέλνουν τα φάρμακά τους το πρωί στο Φαρμακείο του Βόλου (Θρακών 20 Βόλος, τηλ.24210- 20625) και να τα παραλαμβάνουν μετά τις 2:00μμ της ίδιας μέρας στο φαρμακείο. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που οι ασθενείς έχουν δυσκολία να προσέλθουν είτε στο χώρο του Συνεταιρισμού είτε στο φαρμακείο του Βόλου, 4 ιδιωτικά φαρμακεία του Βόλου θα αναλάβουν τις επόμενες ημέρες τη διάθεση των ΦΥΚ. Η ημερομηνία έναρξης αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί άμεσα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.


Επισημαίνεται ότι τα φάρμακα εκτός ψυγείου θα εκτελούνται και θα παραδίδονται από το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου άμεσα στους ασφαλισμένους, καθώς εγκαταστάθηκε προσωρινά γεννήτρια, ενώ τα σημεία αποστολών του ΕΟΠΥΥ στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στη Λάρισα λειτουργούν απρόσκοπτα. Σημειώνεται ότι τη βοήθειά τους στη διαδικασία προσέφεραν ο Φ.Σ. Μαγνησίας και ο ΠΦΣ, καθώς και οι εταιρείες ΕΒΟΛ και ΕΛΠΕΝ (με τη διάθεση ψυγείων και παγοκυστών).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης
Κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περαστικών


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Μαγνησίας: Ζητά την απόσυρση νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
«Δεν καταπολεμάται έτσι η φοροδιαφυγή», τονίζει ο Σύλλογος
Bristol Myers Squibb: Να επιταχυνθεί η δημιουργία Εθνικού Ταμείου για τον Καρκίνο
Υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας
Διακομματική Επιτροπή για το Φάρμακο ζητά ο ΣΦΕΕ
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ισορροπήσει η αγορά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Μιχάλη Χειμώνα
Υπ. Υγείας: Προγραμματίζει άυλη συνταγογράφηση για όλους τους τουρίστες
Δηλώσεις στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας ΝΑ Ευρώπης