Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλίας θα εξυπηρετεί ασθενείς για ΦΥΚ ψυχρής αλυσίδας

14/9/2023 7:47:39 μμ
'Αμεσα θα συμμετέχουν στην προσπάθεια και τα ιδιωτικά φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλίας παραχώρησε στον ΕΟΠΥΥ χώρο φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) που είναι ψυχρής αλυσίδας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου. Για το σκοπό αυτό υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Συνεταιρισμού και εντός 24 ωρών μεταφέρθηκαν ψυγεία, φάρμακα και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη.


Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα ΦΥΚ ψυγείου από το ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου), από τις 8:00πμ-4:00μμ (τηλ. επικοινωνίας: 6944741834, 6974930351). Εναλλακτικά μπορούν να παραγγέλνουν τα φάρμακά τους το πρωί στο Φαρμακείο του Βόλου (Θρακών 20 Βόλος, τηλ.24210- 20625) και να τα παραλαμβάνουν μετά τις 2:00μμ της ίδιας μέρας στο φαρμακείο. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που οι ασθενείς έχουν δυσκολία να προσέλθουν είτε στο χώρο του Συνεταιρισμού είτε στο φαρμακείο του Βόλου, 4 ιδιωτικά φαρμακεία του Βόλου θα αναλάβουν τις επόμενες ημέρες τη διάθεση των ΦΥΚ. Η ημερομηνία έναρξης αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί άμεσα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.


Επισημαίνεται ότι τα φάρμακα εκτός ψυγείου θα εκτελούνται και θα παραδίδονται από το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου άμεσα στους ασφαλισμένους, καθώς εγκαταστάθηκε προσωρινά γεννήτρια, ενώ τα σημεία αποστολών του ΕΟΠΥΥ στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στη Λάρισα λειτουργούν απρόσκοπτα. Σημειώνεται ότι τη βοήθειά τους στη διαδικασία προσέφεραν ο Φ.Σ. Μαγνησίας και ο ΠΦΣ, καθώς και οι εταιρείες ΕΒΟΛ και ΕΛΠΕΝ (με τη διάθεση ψυγείων και παγοκυστών).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή