Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ο ΣΦΕΕ ξανα-καινοτομεί!

5/6/2014 11:24:21 πμ
Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας του ΣΦΕΕ θεσμοθετείται και διευρύνεται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Στην έναρξη του 2ου Διαγωνισμού Καινοτομίας στην Υγεία «ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0» προχώρησε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε συνεργασία με τον οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC). Η περσινή επιτυχία του θεσμού, οδήγησε στην απόφαση θεσμοθέτησής του, αλλά και στο σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων για την ενίσχυση νέων και ταλαντούχων επιστημόνων.

Σε σχετική εκδήλωση που σήμανε την έναρξη του φετινού διαγωνισμού, χαιρετισμό απηύθηναν ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστος Βασιλάκος.
Παράλληλα στην ίδια εκδήλωση, 21 startups που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό ΣΦΕΕ Innovation Project, αλλά και startups από τον ευρύτερο χώρο της υγείας, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν one-to-one συναντήσεις με 10 επενδυτές και Venture Capital Funds και εκπροσώπους του φαρμακευτικού κλάδου, προκειμένου να παρουσιάσουν τις ιδέες τους με στόχο μελλοντικές συνεργασίες.


Μέσω του διαγωνισμού ΣΦΕΕ Innovation Project, o Σύνδεσμος επιδιώκει την ανάπτυξη πολιτικών διασύνδεσης μεταξύ ερευνητικών φορέων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων μελών του, την ενίσχυση του ρόλου της καινοτομίας και της υπεραξίας της φαρμακευτικής καινοτομίας, την ανάδειξη του κλάδου της υγείας/ φαρμάκου ως πεδίο ευκαιριών για την υλοποίηση του «νέου αναπτυξιακού μοντέλου» της χώρας μας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μελλοντικής υπεραξίας για τον κλάδο, την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Η ανταπόκριση του επιστημονικού κόσμου κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης, η μεγάλη συμμετοχή, η άρτια διαδικασία αξιολόγησης, η πρωτότυπη τελετή ανάδειξης και βράβευσης των νικητών, αλλά κυρίως οι εξαιρετικές προτάσεις που υποβλήθηκαν (143 στο σύνολο), καθώς και η ανάγκη για συνεχή επιβράβευση της καινοτομίας στην υγεία σε μια εποχή που αναδεικνύεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του κλάδου για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση, οδήγησαν στην απόφαση θεσμοθέτησης του διαγωνισμού και διοργάνωσής του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στο σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων για την ενίσχυση των νέων και ταλαντούχων επιστημόνων.

Roadshow και workshops

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Υπεύθυνης Ανάπτυξης και Δραστηριοποίησης του Συνδέσμου, αλλά και της στρατηγικής για την Ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας, της οποίας μέρος είναι και ο διαγωνισμός ΣΦΕΕ Innovation Project, ο ΣΦΕΕ προχωρά φέτος:
• στη διεξαγωγή road show σε 5 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Κρήτη και Πάτρα) προκειμένου να έρθει σε επαφή με τα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ώστε να παρουσιάσει τις ευκαιρίες που προσφέρει ο διαγωνισμός αλλά και να διερευνήσει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ των εταιριών του κλάδου και του ερευνητικού κόσμου
• στη διοργάνωση workshops σχετικά με θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο χώρο της υγείας, τη σημασία της καινοτομίας και τη στήριξη των νέων ερευνητών, καθώς και την ενίσχυση της σύμπραξης με τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια.

 

Βραβεία

Τα βραβεία των νικητών περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο για τους 3 πρώτους νικητές και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας και ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της στενής συνεργασίας με τις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ, καθώς και μέσω του οικοσυστήματος «εργαλείων» του οργανισμού ID-GC για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Υποστηρικτής του Χρηματικού Επάθλου είναι ο ΣΦΕΕ καθώς και οι εταιρείες μέλη του που στήριξαν από την αρχή την προσπάθεια υλοποίησης του διαγωνισμού. Συμμετέχουν με επιπλέον χορηγία και οι φαρμακευτικές εταιρείες: AbbVie, Chiesi, Genesis, MSD, Novartis, Pharmaserve–Lilly, Pharmathen.

Συμμετοχές

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά πρόσωπα, ομάδες φυσικών προσώπων ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής. Μερικές από τις κατηγορίες στις οποίες καλούνται οι υποψήφιοι να καταθέσουν προτάσεις είναι οι εξής : Προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία, Κυτταρικές θεραπείες, Αναγεννητική Ιατρική (Regenerative medicine), Αξιολόγηση και αξιοποίηση νέων θεραπευτικών ουσιών, Τεχνολογίες, Μεθοδολογίες και Δείκτες, Συστήματα χορήγησης φαρμάκου, Βιοτεχνολογία, Βιο-ηλεκτρονικά συστήματα, Υπολογιστική απεικόνιση και Ρομποτικές διατάξεις, Χαρακτηρισμός μοριακών μηχανισμών παθογέννεσης και ανάδειξη νέων θεραπευτικών στόχων, Βιοπληροφορική, Τηλ-ιατρική (e-/m-health), Τεχνητά όργανα, Νανοϊατρική, Γηριατρική κ.α. Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του διαγωνισμού εδώ.

Η Κριτική Επιτροπή

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι καταξιωμένες προσωπικότητες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα καινοτομίας, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας. Προέρχονται από διάφορους τομείς, όπως του κλάδο των Επιχειρήσεων, της Υγείας, της Τεχνολογίας και Εφαρμογών, των Επενδύσεων και της Ανάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων κ.ά. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής.

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Το ελληνικό σκόρδο «κατακτά» την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά
Ο Συνεταιρισμός «eNtopio» συμμετείχε σε διεθνές συμπόσιο
Sanofi Ελλάδας: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Sobi: Θετική γνωμοδότηση για το efanesoctocog alfa
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας