Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποστέλλει την 5η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

6/5/2022 3:05:33 πμ
Θα μεταφέρει περίπου 40 τόνους υλικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η 5η ιδιαίτερα επικίνδυνη και τολμηρή ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εντός της Ουκρανίας, λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα αναχωρήσει την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022 και ώρα 9 π.μ., από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στον Κολωνό, παρουσία του προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα αποσταλεί στην Ουκρανία με τρία φορτηγά του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.ά.), η οποία θα παραδοθεί απευθείας στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, προκειμένου να διατεθούν άμεσα στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Κινητή Μονάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένη από νοσηλεύτριες και εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, παραμένει από τις αρχές Μαρτίου στο Σιρέτ (σύνορα Ουκρανίας - Ρουμανίας), συνδράμοντας τους εκτοπισμένους Ουκρανούς. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους πληγέντες του πολέμου μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.redcross.gr.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων
Με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών


Σχετικά άρθρα

Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου
Μ. Χρυσοχοΐδης: Με τις ελλείψεις φαρμάκων δεν θα παίξουμε
Σαφής προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους παρανομούν