Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νοθευμένο προϊόν με την ονομασία «Power 1 Walnut» από Σιγκαπούρη

10/4/2008
Ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Αν και δεν έχει εντοπισθεί στη χώρα μας διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής της Μ. Βρετανίας (Medicines & Healthcare products Regulatory Agency - MHRA), διακινείται στη Σιγκαπούρη προϊόν φυτικής προέλευσης με την ονομασία «Power 1 Walnut».

Το εν λόγω προϊόν είναι νοθευμένο με ποσότητες των φαρμακευτικών ουσιών sildenafil (που προορίζεται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας) και glibenclamide (που προορίζεται για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ) οι οποίες ξεπερνούν αρκετά τις θεραπευτικές δόσεις.

Η λήψη του προκάλεσε πολλές εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία.

Σε μεγάλες δόσεις, μάλιστα, μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Αν και δεν έχει εντοπισθεί στη χώρα μας διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών. Σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κυκλοφορία του ανωτέρω προϊόντος στην Ευρώπη.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου ανοίγει ατζέντα του στο f.daily
Και μεταβαίνει προς την ιατρική ακριβείας






Σχετικά άρθρα

Πνευμονιόκοκκος: Ο εχθρός των πνευμόνων και το εμβόλιο που σώζει ζωές
Γράφει η Δρ. Σταματούλα Τσικρικά, Πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Γραμματέας/Treasurer UEMS Πνευμονολογίας
Πρόοδος και ανισότητες στην εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV στην Ελλάδα
Η πλήρης κάλυψη υπολείπεται του στόχου του Π.Ο.Υ. σύμφωνα με έρευνα του Vaccine
Νέα προκλινικά δεδομένα για την THC
Θετική επίδραση σε συμπτώματα του HIV και της αντιρετροϊκής θεραπείας
ΕΟΔΥ: Μειωμένα τα κρούσματα γρίπης στην 3η εβδομάδα Ιανουαρίου
Παραμένουν όμως σε υψηλά επίπεδα