Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Νιώσε τον παλμό σου!

16/10/2018 4:19:41 μμ
Ίσως σώσεις τη ζωή σου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία προτρέπει όλους τους ενήλικες είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, να μετρούν τους παλμούς της καρδιά τους. Είναι ένα απλός, γρήγορος και χωρίς κόστος τρόπος που μπορεί να τους σώσει τη ζωή.

Η μέτρηση του σφυγμού, μία πολύ απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει στο σπίτι ή το γραφείο, αποτελεί σωτήριο μέτρο πρόληψης για την πρόκληση κολπικής μαρμαρυγής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να εντοπίσετε έγκαιρα το πρόβλημα και να μειώσετε την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου. Δυστυχώς όμως, πολύ συχνά, παρατηρείται ότι η κολπική μαρμαρυγή παραμένει αδιάγνωστη, ακόμη και από επαγγελματίες υγείας, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.


Η αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής στοχεύει στον έλεγχο του αριθμού των σφυγμών, στην επάνοδο του καρδιακού ρυθμού στο φυσιολογικό, καθώς και στην πρόληψη με τη χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής του σχηματισμού θρόμβων, που θα μπορούσαν να αποκολληθούν και να προκαλέσουν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, τόνισαν τα μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας αλλά και τη συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας της.


Όσον αφορά τις νεότερες εξελίξεις στην πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων, οι ειδικοί τόνισαν πως οι νέες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες της υπέρτασης επισημαίνουν την ανάγκη έγκαιρης έναρξης αντιυπερτασικής αγωγής με τη χρήση, από την αρχή τουλάχιστον, δύο φαρμακευτικών παραγόντων σε ένα χάπι για την επιτυχέστερη ρύθμιση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Οι στόχοι για τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης των υπερτασικών ασθενών όλων των ηλικιών είναι χαμηλότεροι από ότι σε προηγούμενες οδηγίες.


Αξίζει επίσης να αναφερθεί, πως οι ειδικοί υπερτονίζουν την ανάγκη τοποθέτησης δημόσιων απινιδωτών καθώς η έγκαιρη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μετά το έμφραγμα, δηλαδή εντός το πολύ 10 λεπτών, θεωρείται ως ο ακρογωνιαίος λίθος για την καλή έκβαση των ασθενών. Ωστόσο, η έγκαιρη αντιμετώπιση προϋποθέτει παρουσία εκπαιδευμένων ατόμων και αυτόματων δημόσιων απινιδωτών και για το λόγο αυτό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πρωτοστατεί στην εκπαίδευση διασωστών και την τοποθέτηση απινιδωτών σε δημόσιες θέσεις.


Με στόχο, τέλος, την περαιτέρω αναβάθμιση της πρόληψης και θεραπείας των καρδιαγγειακών νοσημάτων και την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου ξεκινάει μια νέα πρωτοβουλία για την καταγραφή των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων στη χώρα μας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και κινητήριο δύναμη την επιστήμη
Είναι μια αμιγώς ψηφιακή καρδιολογική γ-κάμερα






Σχετικά άρθρα

Νέα ακαδημία Τένις από την KICKS Academy
Διοργανώνει Open Day το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
Εγκαίνια πολυγηπέδου στο ακριτικό Αγαθονήσι
Ένας χώρος άθλησης και σωματικής υγείας
Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan