Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέο φάρμακο για τη μειωμένη λίμπιντο των γυναικών

25/6/2019 4:21:55 μμ
Πήρε έγκριση στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο FDA έδωσε έγκριση σε μια νέα θεραπευτική επιλογή για τις γυναίκες που βρίσκονται πριν από την εμμηνόπαυση και πάσχουν από επίκτητη γενικευμένη διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD). Πρόκειται για την ουσία «bremelanotide» της εταιρείας AMAG Pharmaceuticals.

Το φάρμακο ενεργοποιεί τους υποδοχείς μελανοκορτίνης, αλλά ο μηχανισμός με τον οποίο βελτιώνει τη σεξουαλική επιθυμία παραμένει άγνωστος. Διατίθεται σε μορφή ένεσης, την οποία γίνεται υποδόρια στην περιοχή της κοιλίας ή του μηρού, τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη σεξουαλική δραστηριότητα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία δόσεις εντός 24 ωρών και περισσότερες από οκτώ δόσεις ανά μήνα. Οι ασθενείς θα πρέπει να διακόψουν τη θεραπεία μετά από οκτώ εβδομάδες, εάν δεν αναφέρουν βελτίωση.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι η ναυτία (που εμφανίστηκε περίπου στο 40% των ασθενών κυρίως με την πρώτη ένεση), έμετος, έξαψη, αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς με υψηλή πίεση ή καρδιαγγειακή νόσο ή με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο. Το φάρμακο αλληλεπιδρά με τη ναλτρεξόνη από του στόματος, γιατί μειώνει τα επίπεδά της στο αίμα.

Σημειώνεται ότι η HSDD χαρακτηρίζεται από χαμηλή σεξουαλική επιθυμία που προκαλεί έντονη δυσφορία και δεν οφείλεται σε συνυπάρχουσα ιατρική ή ψυχιατρική κατάσταση, προβλήματα στη σχέση ή στη δράση φαρμάκου ή άλλης ουσίας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»