Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Nέο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου

11/6/2008
Το εμβόλιο δρα ενάντια σε επιπλέον στελέχη του μικροβίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Το νέο εμβόλιο σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει ενεργή ανοσοποίηση παιδιών και βρεφών από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο και την οξεία μέση ωτίτιδα που προκαλούνται από 13 ορότυπους του πνευμονιόκοκκου.

Ένα νέο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου, το οποίο βρίσκεται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών, εισήλθε σε φάση ταχείας αξιολόγησης από την Αμερικανική Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το εμβόλιο σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει ενεργή ανοσοποίηση παιδιών και βρεφών από τη διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσο και την οξεία μέση ωτίτιδα που προκαλούνται από 13 ορότυπους του πνευμονιόκοκκου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο 13δύναμο συζευγμένο εμβόλιο θα περιλαμβάνει 6 νέους ορότυπους (1, 3, 5, 6Α, 7F και 19Α) επιπλέον, μαζί με εκείνους που περιλαμβάνονται στο 7δύναμο συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο (4, 6Β, 9V, 14, 18C, 19F και 23F) που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνεται στο ελληνικό Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Η διαδικασία «ταχείας αξιολόγησης» από την FDA έχει σκοπό να διευκολύνει τον έλεγχο και την αξιολόγηση νέων φαρμάκων που απευθύνονται σε σοβαρές και δυνητικά απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, για τις οποίες υπάρχει ιατρική ανάγκη για βελτιωμένες θεραπείες. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία η φαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει το εμβόλιο μπορεί να υποβάλλει το φάκελο αξιολόγησης σε τμήματα, όταν αυτά ολοκληρώνονται, επισπεύδοντας τις διαδικασίες ελέγχου από τις αρχές.

Το νέο εμβόλιο αναμένεται να τεθεί προς έγκριση από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων μέσα στο 2009.


Νέα Ελληνική ιστοσελίδα ενημέρωσης κατά του πνευμονιόκοκκου

Μια νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να παρέχει πληροφορίες στους γονείς σχετικά με τον πνευμονιόκοκκο, τις ασθένειες που προκαλεί και τους τρόπους προφύλαξης. Στην ιστοσελίδα http://www.prevenar.gr/ οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τις πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, για τα οφέλη και τη σωστή εφαρμογή των εμβολίων και για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Μπορεί επίσης να ενημερωθεί για το 7δύναμο συζευγμένο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου, το οποίο έχει ενταχθεί στο ελληνικό Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών από το 2006 και αποζημιώνεται κατά 100% από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Πεπτικής Υγείας
Ενημερώστε τους καταναλωτές για την αξία του υγιούς εντερικού μικροβιώματος
36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής
Ασφαλής και αποτελεσματική η ιβουπροφαίνη στον οξύ πόνο
Ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις ουρολογικές παθήσεις
Από τη νέα ιστοσελίδα του Γραφείου Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας
Προβιοτικά: Μπορούν να βοηθήσουν στις αλλεργίες;
Γράφει ο Δρ. Σταύρος Ε. Μπαριάμης, Φαρμακοποιός, Χημικός, MPharm, MSc, PhD