Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Το Β2Β website του αποτελεί την πλέον καινοτόμα πλατφόρμα στο χώρο
Το www.syfakb2b.gr έγινε ακόμη πιο ενημερωτικό, διαδραστικό και κερδοφόρο

Νέες θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς με κνίδωση και ψωρίαση

8/10/2013 8:57:48 πμ
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες φάσης ΙΙΙ για δύο φάρμακα της Novartis
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΔύο φάρμακα για την κνίδωση και την ψωρίαση παρουσίασε η Novartis στο 22ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 2 έως 6 Οκτωβρίου 2013. Πρόκειται για το secukinumab (ΑΙΝ457) για τη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας και το omalizumab (Xolair®) για τη χρόνια αυθόρμητη κνίδωση.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών, το secukinumab (αναστολέας της IL-17) αποδείχθηκε ανώτερο από το Enbrel® (etanercept), φαρμάκου που ανήκει στην κατηγορία των αντι-TNF αναστολέων. Το secukinumab είναι η πρώτη θεραπεία, η οποία στοχεύει εκλεκτικά την IL-17A, μια κεντρική κυτοκίνη (πρωτεΐνη-μεταφορέας), η οποία εμπλέκεται στην ανάπτυξη της ψωρίασης και ανευρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στο προσβληθέν από τη νόσο δέρμα.


Επιπλέον, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο EADV θετικά δεδομένα μελετών για νέα ένδειξη του omalizumab (γνωστό φάρμακο για το άσθμα): τη χρόνια αυθόρμητη κνίδωση. Υπάρχει σημαντική ανεκπλήρωτη ανάγκη στη χρόνια ιδιοπαθή κνίδωση, καθώς περισσότερο από το 50% των ασθενών δεν ανταποκρίνεται στις εγκεκριμένες δόσεις των αντιϊσταμινικών, τα οποία συνιστούν τη βάση της τρέχουσας συμπτωματικής θεραπείας.


«Τα νέα αποτελέσματα φάσης ΙΙΙ για το secukinumab και το omalizumab που παρουσιάστηκαν στο EADV καταδεικνύουν τη δυνατότητά μας να μεταβάλουμε τη θεραπεία των ασθενών με ψωρίαση και τη χρόνια αυθόρμητη κνίδωση με στόχο την επίτευξη καθαρού δέρματος», δήλωσε ο David Epstein, Head of the Pharmaceuticals Division της Novartis Pharma AG. «Η ειδική δερματολογία είναι ένα αναδυόμενο, ιδιαίτερα σημαντικό πεδίο για τη Novartis και παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ώστε να προσφέρουμε μια καινοτόμο προσέγγιση στις στοχευμένες θεραπείες για τα άτομα που πάσχουν από σοβαρές δερματοπάθειες και χρήζουν νέων θεραπευτικών επιλογών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επιτροπή συνιστά επίσης την έγκριση δέκα νέων φαρμάκων στην Ευρώπη
Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με αφορμή διαμάχη Novartis-Ratiopharm στη Γερμανία


Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
Αναπτύσσεται εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2ης γενιάς
Δημιουργεί Τ-κύτταρα, αυξάνοντας την προστασία από πιθανές μεταλλάξεις του ιού
SARS-CoV-2: Η χρονική διάρκεια μεταδοτικότητας του ιού δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες
Ισχύει για τους περισσότερους ασθενείς με COVID-19