Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων COVID-19 θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης

30/10/2020 12:59:24 μμ
Έκκληση του Β. Κικίλια στους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόσθετα μέτρα για τη διαχείριση και τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό. Πάντως δεν υπάρχει τουλάχιστον μέχρι τώρα το ενδεχόμενο ενός δεύτερου καθολικού lockdown.

«Πρέπει, όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι' αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική, η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Έκκληση στους ηλικιωμένους

Με συνέντευξή του το πρωί στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον κορονοϊό. «Πρέπει να αυτοπροστατευτούμε, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Η μάσκα είναι η προστασία μας αυτή τη στιγμή μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο, το οποίο θα δώσουμε πρώτα απΆ όλα σε ευπαθείς ομάδες. Το ελπίζουμε όλοι με βάση αυτά τα οποία λέει η Επιστήμη και η τεχνολογία και οι μεγάλες εταιρείες», τόνισε ο Β. Κικίλιας.

Η Ευρώπη κλιμακώνει τα μέτρα ετοιμότητας και αντίδρασης απέναντι στον κορονοϊό

Μια νέα δέσμη μέτρων δρομολόγησε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης του ιού, στην επιτάχυνση των καλά στοχευμένων εξετάσεων, στην ενίσχυση της ιχνηλάτησης επαφών, στη βελτίωση των προετοιμασιών για τις εκστρατείες εμβολιασμού και στη διατήρηση της πρόσβασης σε βασικές προμήθειες, όπως ο εξοπλισμός για τους εμβολιασμούς. Παράλληλος στόχος είναι να διατηρηθούν όλα τα εμπορεύματα σε κυκλοφορία στην ενιαία αγορά και να διευκολυνθούν οι ασφαλείς μετακινήσεις. Ειδικότερα, η Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να παρέχουν όλα τα στοιχεία για τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις εξετάσεις, την ιχνηλάτηση των επαφών και την επιτήρηση της δημόσιας υγείας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και στην Επιτροπή, ώστε να λαμβάνονται τεκμηριωμένες αποφάσεις. Επίσης κινητοποιεί 100 εκατ. ευρώ για την απευθείας αγορά ταχειών δοκιμασιών (τεστ) αντιγόνων και την παράδοσή τους στα κράτη μέλη, ενώ εξέδωσε συστάσεις σχετικά με τις διαγνωστικές στρατηγικές για τη νόσο COVID-19. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Σεβαστές πλέον οι θέσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.», είπε ο Αλ. Μπουρλά σε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη
Το προληπτικό πρόγραμμα βρίσκεται υπό επεξεργασία απαντά το υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του