Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Νέα κατηγορία αντιβιοτικών αναπτύσσεται από την GSK

1/11/2019 3:35:49 μμ
Για σοβαρές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η GlaxoSmithKline ξεκίνησε δύο δοκιμές φάσης 3 σε μια δραστική ουσία που ανήκει σε μια εντελώς νέα κατηγορία αντιβιοτικών φαρμάκων και προορίζεται για τη θεραπεία σοβαρών λοιμώξεων που είναι ανθεκτικές στις υπάρχουσες θεραπείες.

Πρόκειται για την ουσία gepotidacin και δοκιμάζεται σήμερα για τη λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και για την ουρογεννητική γονόρροια, δύο παθήσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν από του στόματος θεραπείες εδώ και 20 χρόνια.

Η gepotidacin δρα αναστέλλοντας την τοποϊσομεράση του βακτηρίου triazaacenaphthylene και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα των τρεχουσών δοκιμών αναμένονται στα τέλη του 2021, ωστόσο τα μέχρι σήμερα δεδομένα από τις προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι το νέο αντιβιοτικό ήταν κατά 95% αποτελεσματικό στην εξάλειψη αυτού του τύπου γονόρροιας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γ. Πατούλης : «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας»
Στρατηγική η θέση των φαρμακοποιών στην ορθή χρήση, σύμφωνα με την εταιρεία Olonea






Σχετικά άρθρα

K. Patel (Roche Hellas): Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για επενδύσεις στις βιοεπιστήμες
Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επενδύσει 246 εκατ. ευρώ σε Ε&Α κ.ά.
Τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Γαλανόπουλο
Από τον Όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ
Kenvue: Δημοσιεύει τη δεύτερη ετήσια έκθεση «Healthy Lives Mission»
Αναδεικνύει τη μείωση των εκπομπών και την ανάπτυξη πιο βιώσιμων καινοτομιών στα προϊόντα της
Για 10η χρονιά πραγματοποιούνται τα Healthcare Business Awards
Με θέμα: «Recognizing Excellence in Innovation, Digital Health & Investment»