Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα

NATURE: Απαραίτητη η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ευλογιά των πιθήκων
Η διασπορά των περιστατικών αυξάνεται ανά τον κόσμο
Θ. Πλεύρης: Δεν θα κλείσουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Δηλώσεις του υπουργού κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό
Ε. Σκαλτσά: Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης
Η καθηγήτρια αναφέρθηκε αναλυτικά για τη διάθεση αυτών των προϊόντων από τα φαρμακεία

Ναι στην ομορφιά-όχι στις παραμορφώσεις!

20/11/2017 2:06:17 μμ
Όλες οι σύγχρονες τεχνικές για ένα όμορφο πρόσωπο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη σημασία της σωστής ιατρικής καθοδήγησης του ασθενούς, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα «ροφού» και «πρησμένων μάγουλων», αναφέρθηκαν οι επιστήμονες με αφορμή το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής Ιατρικής & Αναίμακτης Χειρουργικής.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το μέτρο», τόνισε ο πλαστικός χειρουργός Στέφανος Παπαδόπουλος, ενώ η δερματολόγος-–αφροδισιολόγος κ. Αναστασία Παπακωνσταντίνου σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργούμε ρεαλιστικές προσδοκίες στην ασθενή και να προτείνουμε θεραπείες που να απευθύνονται σε αυτήν. Το μέτρο χάνεται και βλέπουμε πολλές φορές αυτές τις παραμορφώσεις, όταν ασθενής (και γιατρός) παρασυρθούν στο κυνήγι της ρυτίδας».


Πλέον, έχουμε μεσοθεραπείες με κολλαγόνο, ινσουλίνη, που έρχονται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες των ασθενών, ενώ χρησιμοποιώντας micro-botox σε όλο το πρόσωπο, σαν μεσοθεραπεία μπορούμε να δημιουργήσουμε εφέ lifting, τόνισε ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Camerino και πρόεδρος της Εταιρίας Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής στην Ελλάδα (Society of Aesthetic Medicine Non –Ablative Surgery /SAMNAS), Σωτήρης Τσιούμας.

Needle Shaping (αυτόλογα νήματα)

Σε αυτήν την τεχνική, βελόνες βελονισμού διεισδύουν μέσα στο δέρμα όπου συναντώνται με τις ελαστικές ίνες του προσώπου. Παράλληλα, γιατρός και ασθενής κρατούν από ένα ηλεκτρόδιο που με τη χρήση γαλβανικού ρεύματος υψηλής τάσης δημιουργεί μικροδονήσεις στο εσωτερικό του δέρματος –έτσι οι ελαστικές ίνες να «γαντζώνονται» στις βελόνες. «Πλέκοντας» τις ελαστικές ίνες του προσώπου, ο γιατρός αλλάζει τη μορφή και την κατεύθυνσή τους, δίνοντας με φυσικό τρόπο νέο σχήμα και όψη στο πρόσωπο. Εκτός από την εικόνα, η συγκεκριμένη μέθοδος αλλάζει και την ποιότητα του δέρματος. «Με το needle shaping αλλάζει εντελώς η ποιότητα και η ποσότητα του κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά», τόνισε η δερματολόγος- αφροδισιολόγος Μαρία Σηφάκη, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε πάνω σε αυτήν την τεχνική. Λαμβάνοντας βιοψίες μετά από συνεδρίες και εξετάζοντάς τις με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, η κυρία Σηφάκη επιβεβαίωσε εργαστηριακά το πολύ καλό κλινικό αποτέλεσμα του needle shaping. «Με την πάροδο των ετών, το κολλαγόνο αλλάζει δομικά ενώ υπόκειται και σε αλλαγές ποιοτικές και ποσοτικές- μειώνεται, αποκτά κοκκία, γίνεται σαν ένα τυλιγμένο κουβάρι. Με το needle shaping όμως, αλλάζει τόσο η ποιότητα, όσο η ποσότητα του κολλαγόνου. Με τη χρήση του needle shaping, το κολλαγόνο αποκτά την αρχική του όψη, σε παράλληλες δεσμίδες, ενώ αυξάνεται σημαντικά και το πάχος του δέρματος», εξήγησε.

Ετερόλογα νήματα - Όχι για όλες τις ηλικίες

Όπως επεσήμανε η κ. Σηφάκη, σε αντίθεση με τα αυτόλογα νήματα που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, τα ετερόλογα νήματα καλό θα είναι να περιορίζονται σε γυναίκες άνω των 50-55 ετών, καθώς η ίνωση που προκαλούν, συνεπάγεται πολύ πυκνό και συμπαγή ιστό. Αυτό είναι μεν επιθυμητό σε μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας, όχι όμως και σε μια γυναίκα 30-40 ετών. Επίσης, τα ετερόλογα νήματα αντενδείκνυνται σε πάσχοντες από αυτοάνοσα νοσήματα, δερματικές παθήσεις, νοσήματα κολλαγόνου και καρκινοπαθείς.

Αναίμακτο λίφτινγκ σε μία συνεδρία

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, παρουσιάστηκε και μία τεχνική αναίμακτου λίφτινγκ που ανέπτυξε ο ίδιος o κ. Τσιούμας. Η τεχνική που ονομάζεται Hybrid Lifting Homologous συνδυάζει τα αυτόλογα νήματα με PlexR (plasma exeresis).

Σε αυτήν την τεχνική, μία βελόνα διεισδύει με μικροδονήσεις μέσα στο δέρμα, ώστε να γαντζωθούν πάνω σε αυτήν οι ελαστικές ίνες. Στη συνέχεια με το PlexR εξαχνώνονται τυχόν πτυχώσεις και περίσσειες δέρματος, ενώ οι ελαστικές ίνες καθηλώνονται στο επιθυμητό σημείο. Η συγκεκριμένη τεχνική, με εφαρμογή τόσο στο πρόσωπο όσο και στον λαιμό, διαρκεί μόλις μία μιάμιση ώρα, απαιτεί τη χρήση μόνο αναισθητικής κρέμας και έχει αποτελέσματα συγκρίσιμα με εκείνα ενός lifting! «Πρόκειται για μία τεχνική που προσφέρει αναίμακτο λίφτινγκ σε μία συνεδρία», τόνισε ο κ. Τσιούμας.

«Και στην περίπτωση του PlexR, τα αποτελέσματα δεν περιορίζονται στην εικόνα. Έχουμε και εδώ αναγέννηση του κολλαγόνου και πολύ μεγάλη αύξηση του πάχους του χορίου- αύξηση 0,7 χιλιοστών σε μία μόλις συνεδρία», πρόσθεσε η κ. Σηφάκη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αδιαπραγμάτευτη η προσήλωση των Συλλόγων της Κρήτης για εκπαίδευση και πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε νέες υπηρεσίες
Το φαρμακείο στυλοβάτης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


Σχετικά άρθρα

Ακμή: Μπορούν τα προβιοτικά να τη θεραπεύσουν;
Γράφει ο Δρ Χρήστος Στάμου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Προϊόντα για τα μαλλιά: Πόσο απαραίτητα μας είναι;
Έρευνα από το γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών & Αρωμάτων δίνει την απάντηση
ΠΣΒΑΚ: Οι e-πωλήσεις καλλυντικών μετά την πανδημία
Η ανοδική αύξηση θα συνεχιστεί
Τριχόπτωση: Φταίει μόνο η άνοιξη για την εμφάνισή της;
Μερικές φορές οι απαντήσεις δεν είναι τόσο απλές