Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Mylan: Ξεκίνησε η διανομή του τετραδύναμου εμβολίου κατά της γρίπης για την περίοδο 2020-2021

16/10/2020 2:51:58 μμ
Εν αναμονή της έξαρσης της εποχικής γρίπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Στο πλαίσιο της ετήσιας δέσμευσής της να συνδράμει στην προστασία του ελληνικού πληθυσμού από την εποχική γρίπη και να διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων υψηλού κινδύνου στον ετήσιο εμβολιασμό, η Mylan ανακοίνωσε ότι το τετραδύναμο αντιγριπικό εμβόλιο της εταιρείας Influvac® Sub-Unit Tetra είναι διαθέσιμο για διανομή στη χώρα μας.

Η εποχική γρίπη παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς δύναται να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια ή και θάνατο, ιδιαίτερα σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.Ο αποτελεσματικότερος τρόπος προστασίας από τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στις πρόσφατες «Οδηγίες σχετικά με τις καθιερωμένες παροχές ανοσοποίησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στην Ευρώπη», συνέστησε τον εμβολιασμό ως προτεραιότητα για την ελαχιστοποίηση του αυξημένου κινδύνου νοσηρότητας και θνησιμότητας από ασθένειες, οι οποίες μπορούν προληφθούν μέσω των εμβολίων.

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να είναι ωφέλιμος για τα άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων και συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου για αποφυγή εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών και σε όσους ζουν ή φροντίζουν άτομα υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, των ηλικιωμένων ατόμων και των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Ο γενικός διευθυντής Mylan Ελλάδας και Κύπρου Γεώργιος Παναγάκης, δήλωσε: 
«Φέτος το Influvac® συμπληρώνει 70 χρόνια παγκόσμιας παρουσίας και προστασίας ενάντια στον ιό της γρίπης. Αν και υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια κατά της γρίπης, τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα σε πολλές χώρες και η εποχική γρίπη αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους εισαγωγής στα νοσοκομεία κατά τη χειμερινή περίοδο. Η Mylan παραμένει δεσμευμένη στην παροχή βοήθειας για την πρόληψη της γρίπης και συνεργάζεται στενά με ιδρύματα για τη διασφάλιση της πρόσβασης στα εμβόλιά μας κατά της γρίπης». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ INFLUVAC® SUB-UNIT TETRA

Το Influvac® Sub-Unit Tetra ενδείκνυται για την προφύλαξη από τη γρίπη, ειδικά για άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών. Προορίζεται για χορήγηση σε ενήλικες και παιδιά από 3 ετών και άνω. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε σύγκριση με αυτά των Pfizer/BioNTech και Johnson & Johnson
Ζητά να εμπλακούν οι φαρμακοποιοί περισσότερο στα εμβολιαστικά προγράμματα


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της
Novartis: Πρωτοποριακή συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο με το NHS
Για τη μείωση των κινδύνων της χοληστερόλης