Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

MSD: Έρευνα για την επίδραση της πανδημίας

27/5/2022 2:38:56 πμ
Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα των παιδιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της εταιρείας MSD σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Ipsos, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου, η πανδημία ευαισθητοποίησε επιπλέον τους γονείς σε ό,τι αφορά τα εμβόλια και επηρέασε παράλληλα τη γνώση, την αντίληψη και τη συμπεριφορά τους για τον ιό HPV και τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Η μελέτη διεξήχθη σε οχτώ ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβενία) και απευθύνθηκε σε περισσότερους από 7.000 γονείς με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα:
  • Το μεγαλύτερο ποσοστό των γονέων (79%) γνωρίζει πως ο HPV προκαλεί καρκίνο. Χαμηλό όμως είναι το ποσοστό (48%) των γονέων που γνωρίζουν ότι προκαλεί καρκίνους και στα 2 φύλα.
  • Σχεδόν το 50% των γονέων συμφώνησε πως διαθέτει όλη την απαραίτητη πληροφορία για τον εμβολιασμό. Η αύξηση αυτής της ενημέρωσης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πανδημία Covid-19.
  • Στο 68% των γονέων παρατηρήθηκε αλλαγή στάσης έναντι του εμβολιασμού των παιδιών τους, καθώς οι ίδιοι, λόγω της πανδημίας, είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. 
Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα κατέδειξε ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό στην ενημέρωση των γονέων, καθώς σχεδόν το 40% δεν έχει γνώση των διαθέσιμων εμβολίων τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη.
Το κενό αυτό ενημέρωσης παρατηρείται κυρίως στους άνδρες, καθώς οι γυναίκες συγκριτικά είναι πιο ενημερωμένες για την αξία του εμβολιασμού και τη συμβολή του στην πρόληψη από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 

Τέλος, υπάρχει και ένα ποσοστό γονέων που δεν πιστεύει ότι ο εμβολιασμός των παιδιών τους είναι σημαντικός, είτε γιατί δυσπιστούν αναφορικά με την ασφάλεια των εμβολίων είτε γιατί δεν πιστεύουν πως ο εμβολιασμός αποτρέπει την εξάπλωση των ασθενειών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συμμετέχουν στον νέο κύκλο του προγράμματος
Με αλλαγές στους εμβολιασμούς κατά του έρπητα ζωστήρα






Σχετικά άρθρα

«Δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!»
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής
Angelini Pharma & SK Biopharmaceuticals: Περισσότεροι από 100.000 ασθενείς έλαβαν την καινοτόμο αντιεπιληπτική αγωγή cenobamate
Το φάρμακο διατίθεται σε περισσότερες από 100 αγορές παγκοσμίως
Νέα ένδειξη για τη σεμαγλουτίδη
Ο FDA εγκρίνει το φάρμακο για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου
Στον κάδο κάθε χρόνο 40 εκατ. κουτιά φαρμάκων
Σύμφωνα με έρευνα της GIVMED