Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ο αυξημένος ρόλος του φαρμακοποιού στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Φαρμακοποιοί: Στοπ στα ραντεβού εμβολιασμού αν τα τεστ COVID-19 πάνε στα σούπερ μάρκετ
Ο ΕΟΦ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η διάθεσή τους επιτρέπεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία

Μονοκλωνικό αντίσωμα κατά καρκίνου του μαστού

17/5/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΚ
άθε χρόνο περισσότερες από 1 εκατομμύριο γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο μαθαίνουν ότι έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερες από 400.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη νόσο. Στην Ελλάδα, από την ασθένεια κινδυνεύει σχεδόν 1 στις 8 γυναίκες.

Ελπίδα ακόμα και για τις περιπτώσεις προχωρημένου σταδίουκαρκίνου του μαστού προσφέρουν σήμερα οι νέες θεραπείες που στοχεύουν στην αντιαγγειογένεση και προσφέρουν διπλασία ποσοστά επιβίωσης χωρίς υποτροπή και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όπως ανέφεραν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Δρ Πάρις Κοσμίδης, παθολόγος - ογκολόγος, τ. πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας και ο Δρ Γεράσιμος Αραβαντινός, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, αναπληρωτής διευθυντής Β' Παθολογικής Κλινικής νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», η επιστημονική κοινότητα προσδοκά πολλά από τη νέα στοχευμένη θεραπεία, η οποία αναστέλλει την αγγειογένεση καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα με τη διακοπή της τροφοδοσίας τους με οξυγόνο και αίμα. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται με ένα μονο­κλωνικό αντίσωμα, την μπεβασιζουμάμπη (bevasizumab), η έγκριση κυκλοφορίας της οποίας δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Μάρτιο. Μετά την έγκριση της Ε.Ε., ο συνδυασμός μπεβασιζουμάμπης και κλασικής χημειοθεραπείας αποτελεί την καλύτερη θεραπεία πρώτης γραμμής για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

Σήμερα αποτελεί παγκόσμια επιδημία ο καρκίνος του μαστού, καθώς κάθε χρόνο περισσότερες από 1 εκατομμύριο γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο μαθαίνουν ότι έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερες από 400.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη νόσο. Στην Ελλάδα, από την ασθένεια κινδυνεύει σχεδόν 1 στις 8 γυναίκες. Το συγκεκριμένο μονοκλωνικό αντίσωμα είναι αποτέλεσμα έρευνας διάρκειας άνω των 30 ετών και είναι το πρώτο φάρμακο κατά του καρκίνου που εστιάζεται στην αγγειογένεση, την ανάπτυξη δηλαδή νέων αιμοφόρων αγγείων. Αποτρέπει τη σύνδεση του όγκου με τα περιβάλλοντα αιμοφόρα αγγεία, αποκόπτοντας τον όγκο από την παροχή αίματος που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη, την επιβίωση και την εξάπλωση του.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Θα αναδειχθεί στο 3ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης


Σχετικά άρθρα

Βγήκε ο ώμος σου; Μάθε πως αντιμετωπίζεται οριστικά
Η αποκατάσταση βήμα-βήμα
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Partnering for Patients: Το 1ο Συνέδριο για την ασθενοκεντρική προσέγγιση και στρατηγική
Στις 28 Μαΐου 2021 από την Βoussias και το Health Daily
Μείωση έναρξης θεραπειών για ηπατίτιδα C κατά 60% το 2020 σε σχέση με το 2019
Σύμφωνα με τον Σπ. Μανωλακόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος