Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στη χορήγηση φαρμάκων

11/9/2013 8:16:23 πμ
Νέα μαλακά δερματικά επιθέματα με μικροβελόνες προσφέρουν καλή εφαρμογή, μεγάλη ταχύτητα στην είσοδο του φαρμάκου στον οργανισμό και λιγότερες παρενέργειες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Νέα μέθοδος χορήγησης φαρμάκων ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ: ένα δερματικό επίθεμα που επιτρέπει στις δραστικές ουσίες να φτάνουν στο σημείο που πρέπει με μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Το επίθεμα είναι μαλακό και διαθέτει μικροσκοπικές βελόνες, ώστε τα φάρμακα να περνούν μέσα από το δέρμα άμεσα και με όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες.

Σύμφωνα με επιστήμονες από τη Σχολή Βιοϊατρικής Μηχανικής Wake Forest στο Virginia Tech, οι οποίοι ανέπτυξαν το επίθεμα, το γεγονός ότι με τη χρήση του μειώνονται οι παρενέργειες είναι πολύ σημαντικό κυρίως σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις καρκίνου.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία (δερματικά επιθέματα με μικροβελόνες) υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε οι βελόνες να τρυπούν ελαφρώς το δέρμα και στη συνέχεια να διαλύονται. Ωστόσο, τα επιθέματα αυτά είναι δύσκολο να κατασκευαστούν σε μεγάλες ποσότητες, ενώ πολλά δεν μεταφέρουν ολόκληρη την ποσότητα του φαρμάκου, επειδή δεν παρουσιάζουν απόλυτη εφαρμογή.

Το νέο επίθεμα εφάπτεται στο δέρμα όπως ακριβώς ο επίδεσμος, είναι πιο μαλακό από τα πρώτα επιθέματα που αναπτύχθηκαν και επιτρέπει στους γιατρούς να το τοποθετούν με απόλυτη ακρίβεια στο κατάλληλο σημείο. Έτσι, στέλνει ολόκληρη την ποσότητα του φαρμάκου στον οργανισμό και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Επίσης, έχει κατασκευαστεί από πιο εξελιγμένα υλικά, γιΆ αυτό μπορεί να παραχθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι τα παλαιότερα.

Η επιστημονική έκθεση για το νέο δερματικό επίθεμα δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Advanced Materials.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"