Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μεγάλο deal στη φαρμακευτική αγορά μεταξύ GlaxoSmithKline και Pfizer

20/12/2018 2:50:12 μμ
Έκπληξη για τη φαρμακευτική αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγάλο deal μεταξύ GlaxoSmithKline (GSK) και Pfizer ανακοινώθηκε, προκαλώντας έκπληξη στη φαρμακευτική αγορά.

Οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία με αντικείμενο τα καταναλωτικά τους προϊόντα, τα μη συνταγραφούμενα φάρμακα αλλά και όλα τα μη φαρμακευτικά προϊόντα.

Η έκπληξη είναι ότι η CEO της GSK, Emma Walmsley, όταν ανέλαβε τη θέση αυτή πριν από ένα περίπου χρόνο, δεν είχε δείξει πολύ ενδιαφέρον στην ιδέα μιας τέτοιας συγχώνευσης.

Ωστόσο σε συνέντευξή της στο CNBC αναφέρει ότι η συμφωνία με την Pfizer αποτελεί μια "μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί μια παγκοσμίως ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των OTC και καταναλωτικών προϊόντων"!

Πιο αναλυτικά, η GSK θα χωριστεί σε 2 εταιρείες, πάντα με έδρα τη Βρετανία: η μία διατηρεί τα φάρμακα και τα εμβόλια και εστιάζει στην ανοσολογία, στη γενετική και στις νέες τεχνολογίες, και η άλλη συμπράττει με το καταναλωτικό τμήμα της Pfizer.

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από την κοινοπραξία θα έχει ετήσιο τζίρο 12,7 δισ. δολάρια και η GSK θα κατέχει το 68% αυτής.

Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορούν κυρίως συχνά προβλήματα υγείας
Παρουσιάστηκαν στο 34ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο






Σχετικά άρθρα

Νέο προεδρείο στην Ένωση «Medicines for Europe»
Συμμετέχει και ο Θ. Τρύφων
InterMed: Αναδείχθηκε Innovative Company στα Diamonds of the Greek Economy
Χάρη στην καινοτομία και την τεχνολογική της υπεροχή
Οι δύο λόγοι που κάνουν τη φαρμακοβιομηχανία να αισιοδοξεί
Τρεις CEO του κλάδου περιγράφουν πώς θα κινηθεί η αγορά το 2026
Eli Lilly: Συμφωνία ύψους 1,3 δισ. δολαρίων με την Nimbus Therapeutics
Για την ανάπτυξη νέου φαρμάκου για την παχυσαρκία per os