
Το έργο αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού του υπ. Υγείας για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αφορά τη δημιουργία εφαρμογής για τη μέτρηση της ικανοποίησης όσων ασθενών έχουν νοσηλευθεί και έχουν λάβει εξιτήριο από κάποιο νοσοκομείο της χώρας. Τα ανωνυμοποιημένα δεδομένα συλλέγονται και αποθηκεύονται σε ιστορική βάση δεδομένων.
Βάσει των δεδομένων προκύπτει συγκεκριμένη βαθμολογία ανά ’ξονα Αξιολόγησης, ανά νοσοκομείο και ανά κλινική, ώστε να είναι εφικτή η συστηματική και διαχρονική παρακολούθηση και αποτίμηση της πορείας στον χρόνο, καθώς και η πραγματοποίηση συγκρίσεων.
Σύμφωνα με τον Aδ. Γεωργιάδη, η έναρξη της εφαρμογής θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και αναλόγως θα εκτιμηθεί η επέκτασή του και το πού αλλού μπορεί να φτάσει. «Θα έχουμε τη δυνατότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να συλλέγουμε πραγματικά δεδομένα από το σύνολο των 127 νοσοκομείων του ΕΣΥ και από τους ίδιους τους χρήστες και μετά να βγάζουμε ένα σκορ ευαρέσκειας ή δυσαρέσκειας των ασθενών μας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ανά κλινική νοσοκομείου, να δημοσιοποιούμε την πληροφορία αυτή και να βάζουμε τα νοσοκομεία σε μία ευγενή άμιλλα μεταξύ τους», όπως είπε.