Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Λίστες αναμονής για ένα αντιγριπικό εμβόλιο

11/2/2019 4:40:53 μμ
Στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι νέες παρτίδες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκατοντάδες πολίτες στην Κρήτη αναζητούν στα φαρμακεία ένα αντιγριπικό εμβόλιο προκειμένου να προφυλαχθούν, έστω και στο παρά πέντε, από τον ιό της γρίπης. Οι τέσσερις θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέχρι και σήμερα στο νησί αλλά και η έξαρση του ιού σε όλη την επικράτεια έχοντας σημειωθεί ήδη σαράντα θάνατοι πανελλαδικά, οδήγησε πολλούς, έστω και με χρονοκαθυστέρηση, να αποφασίσουν τον εμβολιασμό τους.

Στα φαρμακεία όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε για δείγμα, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να φτιάχνουν λίστες με όσους ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν, ώστε να προωθηθούν στις φαρμακαποθήκες και στις φαρμακευτικές εταιρίες. Πάντως, οι φαρμακοποιοί δεν κάνουν λόγο για έλλειψη, αλλά για κακό timing στους εμβολιασμούς, αφού αυτοί κανονικά γίνονται Οκτώβριο ή Νοέμβριο και όχι Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κ. Θεοδοσιάδη, νέες παρτίδες εμβολίων αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος της εβδομάδας.

ΚΕΕΛΠΝΟ: ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ Ο Η1Ν1


Περισσότερα κρούσματα γρίπης αναμένονται ακόμα στη χώρα, καθώς ο ιός είναι ακόμα σε έξαρση, και κυρίως το στέλεχος Η1Ν1. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 173 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης και 37 θάνατοι. Οι 31 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Το πόρισμα του Κέντρου είναι ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα, ενώ επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1)pdm09.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου θα είναι γνωστό αν ο ιός έχει φτάσει στο ανώτατο σημείο, ώστε να αρχίσει να υποχωρεί, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά ότι σημαντικό αριθμό περιστατικών θα έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι κόντρες μεταξύ των δύο συλλόγων συνεχίζονται υπό το φόντο των ελλείψεων
Ικανοποιήθηκε κοινό αίτημα της ΟΣΦΕ και του ΠΦΣ






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών