Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκε στην Αττική

17/7/2013 8:14:17 πμ
Από την εντομολογική επιτήρηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην Αττική εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχει αρχίσει η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου από τα τέλη Μαΐου 2013.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ηλικιωμένος άνδρας, κάτοικος της Ανατολικής Αττικής προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), ξεκινώντας την επιδημιολογική παρατήρηση του ιού για φέτος το καλοκαίρι. Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ασθενής δεν είχε μετακινηθεί πρόσφατα σε άλλη περιοχή της χώρας.

Το Κέντρο, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων από το 2010-2012, ενημέρωσε ότι αναμένει την κυκλοφορία του Ιού του Δυτικού Νείλου και φέτος το καλοκαίρι, στις ίδιες περιοχές της χώρας όπου παρουσιάστηκε τα προηγούμενα έτη, αλλά και σε νέες. Από την εντομολογική επιτήρηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην Αττική εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχει αρχίσει η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου από τα τέλη Μαΐου 2013, ενώ πρόσφατα η ομάδα ερευνητών της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε και για την κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δήγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Τονίζεται πως οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους (με προβλήματα στο ανοσοποιητικό) ασθενείς.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σητών, κουνουπιέρων κλπ, όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κλπ). Συστήνεται επίσης το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες. Σε επίπεδο κοινότητας συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων, καθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων και άλλα μέτρα υγειονομικής διαχείρισης περιβάλλοντος.
Πηγή: iatronet.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
Το νέο σύστημα θα επικαιροποιείται συχνά, δηλώνει η διοίκηση του Συλλόγου






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"