Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΚΚΕ: «Να τοποθετηθούν τα κόμματα για τον ΕΟΠΥΥ»

5/6/2012
Να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα, ενόψει των εκλογών, επί της δραματικής, όπως την χαρακτηρίζει, κατάστασης στον ΕΟΠΥΥ ζητά με παρέμβασή της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προτείνοντας δέσμη μέτρων για το ζήτημα των φαρμάκων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα, ενόψει των εκλογών, επί της δραματικής, όπως την χαρακτηρίζει, κατάστασης στον ΕΟΠΥΥ ζητά με παρέμβασή της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.


«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει από τώρα να δηλώσουν τα κόμματα μπροστά στις εκλογές - δεν μπορεί βεβαίως να το κάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση - ότι θα διεκδικηθεί η άμεση επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος, προκειμένου να καλύψει τα χρέη και τις ανάγκες των ασφαλισμένων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας λόγο για την αρχή μιας χρεοκοπίας στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.


Δέσμη προτάσεων από το ΚΚΕ


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για το ζήτημα των φαρμάκων και πρότεινε:

 

  • Να υπάρχει μηδενική συμμετοχή, δηλαδή δωρεάν, σε όλα τα φάρμακα των χρόνιων παθήσεων και για τις συνοδούς νόσους και για όλα τα συμπληρώματα διατροφής.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να συμψηφίζουν τα χρέη τους ανάμεσα στο δημόσιο και την εφορία.
  • Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και επαρκής διάθεση όλων των ειδικών φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και για τους χρονίως πάσχοντες.
  • Το κράτος να αναλάβει το ίδιο να πληρώσει τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Να κάνει η ίδια η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες και όχι οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ούτως ώστε να υπάρχει έγκαιρη και επαρκής τροφοδοσία σε όλα τα φάρμακα.
  • Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύτηκαν και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων στον κλάδο της Υγείας και να καλύψει υγειονομικά όσους έχουν χάσει το δικαίωμα της ασφάλισης.


Πηγή: http://www.ert.gr (4/6/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ