Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κατέβηκαν οι σημαίες των κρατών-μελών της ΕΕ από το κτίριο του ΕΜΑ

28/1/2019 3:49:11 μμ
Ξεκινά η μετακόμιση στην Ολλανδία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Σάββατο υπάλληλοι του ΕΜΑ κατέβασαν τις 28 σημαίες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και –τυπικά τουλάχιστον– αποχαιρέτισαν τα γραφεία του Λονδίνου, καθώς ξεκινάει η μεταφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στο 'Αμστερνταμ της Ολλανδίας.


Πρακτικά ωστόσο ο ΕΜΑ θα εγκαταλείψει το Λονδίνο την 1η του Μαρτίου, με τους υπαλλήλους να εργάζονται κυρίως εξ αποστάσεως. Ένα μικρό μέρος του προσωπικού θα βρίσκεται στα γραφεία της Ολλανδίας 4-8 Μαρτίου για επείγουσες περιπτώσεις.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΜΑ, ο Οργανισμός έχει φροντίσει ώστε οι κύριες δραστηριότητές του να μη σταματήσουν, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς από τη μία χώρα στην άλλη, με προτεραιότητες την αδειοδότηση και την εποπτεία των φαρμάκων, τις διαδικασίες εφαρμογής του Brexit και την προετοιμασία για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τα κτηνιατρικά φάρμακα.


Στο πλαίσιο πάντως της τελετής, ο διευθυντής του Οργανισμού, Guido Rasi, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο και την «ευγενική του φιλοξενία από το 1995».


Οι ολλανδικές αρχές έχουν παραδώσει τις προσωρινές εγκαταστάσεις στο Sloterdijk (κτίριο Spark) από τις 9 Ιανουαρίου.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θετική η εξέλιξη για τη φαρμακευτική αγορά
Για να ψηφιοποιήσει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Πάνω από 615 εκατ. ευρώ το budget για το 2026
Κυρίως για την εφαρμογή της νέας φαρμακευτικής νομοθεσίας
Η φαρμακευτική δαπάνη μπορεί να φτάσει τα  10,5 δισ. ευρώ έως το 2028
Σύμφωνα με μελέτη της Deloitte για λογαριασμό του ΣΦΕΕ
Νέα μέτρα για τις ελλείψεις κρίσιμων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για 7 νέα φάρμακα
Αναμένεται η επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή