Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κατέβηκαν οι σημαίες των κρατών-μελών της ΕΕ από το κτίριο του ΕΜΑ

28/1/2019 3:49:11 μμ
Ξεκινά η μετακόμιση στην Ολλανδία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Σάββατο υπάλληλοι του ΕΜΑ κατέβασαν τις 28 σημαίες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και –τυπικά τουλάχιστον– αποχαιρέτισαν τα γραφεία του Λονδίνου, καθώς ξεκινάει η μεταφορά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στο 'Αμστερνταμ της Ολλανδίας.


Πρακτικά ωστόσο ο ΕΜΑ θα εγκαταλείψει το Λονδίνο την 1η του Μαρτίου, με τους υπαλλήλους να εργάζονται κυρίως εξ αποστάσεως. Ένα μικρό μέρος του προσωπικού θα βρίσκεται στα γραφεία της Ολλανδίας 4-8 Μαρτίου για επείγουσες περιπτώσεις.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΜΑ, ο Οργανισμός έχει φροντίσει ώστε οι κύριες δραστηριότητές του να μη σταματήσουν, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς από τη μία χώρα στην άλλη, με προτεραιότητες την αδειοδότηση και την εποπτεία των φαρμάκων, τις διαδικασίες εφαρμογής του Brexit και την προετοιμασία για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τα κτηνιατρικά φάρμακα.


Στο πλαίσιο πάντως της τελετής, ο διευθυντής του Οργανισμού, Guido Rasi, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο και την «ευγενική του φιλοξενία από το 1995».


Οι ολλανδικές αρχές έχουν παραδώσει τις προσωρινές εγκαταστάσεις στο Sloterdijk (κτίριο Spark) από τις 9 Ιανουαρίου.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως αναφέρθηκε στην 79η Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία του Π.Ο.Υ.
Μιλώντας σε πάνελ στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών






Σχετικά άρθρα

Διεθνής τάση η απευθείας πώληση σκευασμάτων σε καταναλωτές ή φαρμακεία
Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί
PGEU: Η Ε.Ε. ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία
Και αναγνώρισε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην παροχή φροντίδας
Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των φαρμακοποιών για την κατΆ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα δηλώνει ο Ηλίας Βασιλαδιώτης
ΜΗΣΥΦΑ με κούριερ; Τι αποφάσισε η Ε.Ε.; Τι απαντά ο Απ. Βαλτάς;
Ο ΠΦΣ κράτα χαμηλούς τόνους προκρίνοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του κλάδου