Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Καλλυντικές ουσίες που δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύετε

5/10/2018 8:17:48 πμ
Θα κάνετε το δέρμα σας... ναρκοπέδιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Δεν είναι λίγες οι φορές που άθελά μας αναμειγνύουμε δύο διαφορετικές κρέμες προσώπου ή δύο διαφορετικά προϊόντα περιποίησης, αγνοώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ίσως να κάνουμε το δέρμα μας ένα… μικρό ναρκοπέδιο χημικών ουσιών.


Το Marie Claire σε ρεπορτάζ του, αναφέρει όλα τα συστατικά που περιέχουν τα κυριότερα προϊόντα περιποίησης, τα οποία δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε μαζί.

Βιταμίνη C και Υπεροξείδιο του Βενζολίου

Το υπεροξείδιο του βενζολίου υπάρχει στα περισσότερα προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακμής (μαζί με το σαλικυλικό οξύ) ενώ η βιταμίνη C είναι ένα από τα βασικά trends στο skincare σχετικά με την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Φυσικά δεν θα πρέπει να καταργήσετε τη χρήση της βιταμίνης C αφού είναι πολύ σημαντική για την επιδερμίδα σας, όμως θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε διαφορετική ώρα από αυτή που χρησιμοποιείτε το προϊόν για την ακμή καθώς τα συστατικά τους αλληλοεξουδετερώνονται.

Σαλικυλικο οξύ και Γλυκολικό οξύ

Ένας συνδυασμός ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή αφυδάτωση της επιδερμίδας σας είναι αυτός του σαλικυλικού οξέως και του γλυκολικού οξέως. Το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ακμής ενώ το γλυκολικό οξύ απολεπίζει την επιδερμίδα τόσο δραστικά χωρίς να χρειάζεται καν να την τρίψετε. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τη χρήση αυτών των συστατικών μαζί γιατί η επιδερμίδα σας εκτός από αφυδάτωση, έχετε πολλές πιθανότητες να εμφανίσει και ερεθισμό.

Retin-A και απολεπιστικά

Η Retin-A δημιουργείται από τη ρετινόλη όμως αντιθέτως με τα λοιπά προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη για την αντιγήρανση, η Retin-A είναι συνταγογραφούμενη για την καταπολέμηση της ακμής. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει την επιδερμίδα με κάνοντάς τη να ξεφλουδίζει. Ο συνδυασμός με απολεπιστικά προσώπου (ακόμη και αν πρόκειται για τα πιο ήπια), έχει τρομακτικά δυσάρεστες συνέπειες για την επιδερμίδα σας, δημιουργώντας αίσθημα καύσου και έντονο ερεθισμό.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής