Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Καλλυντικά: Εκρηκτική η αύξηση των συνολικών κερδών για τις παραγωγικές επιχειρήσεις

19/5/2021 5:54:15 μμ
Έρευνα της New Times αποκαλύπτει το κύκλο εργασιών για τις εγχώριες και εισαγωγικές εταιρείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Το σύνολο των βιομηχανικών και παραγωγικών επιχειρήσεων καλλυντικών εμφάνισε σημαντική αύξηση κερδοφορίας. Η συνολική εικόνα των 13 εταιρειών του κλάδου που συμμετείχαν στην (εν εξελίξει) έρευνα της New Times –η δημοσίευση των ισολογισμών συνεχίζεται– οδηγεί στα παρακάτω συμπεράσματα:
  • Πρώτον, o συνολικός κύκλος εργασιών των 13 εκ. των σημαντικότερων παραγωγικών επιχειρήσεων καλλυντικών αυξήθηκε κατά 9,4% για να υπερβεί τα 260 εκατ. ευρώ.
  • Δεύτερον, το σύνολο και των 13 εταιρειών του δείγματος παρουσίασαν κέρδη.
  • Τρίτον, οι επιχειρήσεις του δείγματος αύξησαν τα συνολικά κέρδη τους κατά 571%.
Συγκεκριμένα, ενώ το 2018 είχαν εμφανίσει συνολικά κέρδη 13,8 εκατ. ευρώ, το 2019 παρουσίασαν συνολικά κέρδη 92,8 εκατ. ευρώ. Ακόμη και αν αφαιρεθεί η εξαιρετικά υψηλή αύξηση της κερδοφορίας του Σαράντη, τα συνολικά κέρδη των υπόλοιπων εταιρειών το 2019 αυξήθηκαν κατά 44,1% σε σύγκριση με το 2018.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας των πλέον κερδοφόρων επιχειρήσεων του τομέα βρέθηκαν οι: Σαράντης Γρ. ΑΒΕΕ, Colgate Palmolive, Παπουτσάνης, Ελλένικα Α.Ε., Farcom A.E., Smile Cosmetics, Ζυλιέτ Αρμάντ, Δραγώτης και Farmeco.

Εισαγωγικές και εμπορικές καλλυντικών: Βελτιωμένη κατά 27,2% η κερδοφορία

Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τους εμφάνισαν οι 26 επιχειρήσεις του κλάδου εισαγωγής και εμπορίας καλλυντικών, όπως προκύπτει από την ίδια (εν εξελίξει) έρευνα της New Times. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, o συνολικός κύκλος εργασιών των 26 εκ των σημαντικότερων παραγωγικών επιχειρήσεων καλλυντικών αυξήθηκε κατά 4% για να προσεγγίσει τα 665 εκατ. ευρώ. Όλες οι επιχειρήσεις παρουσίασαν κέρδη, ενώ 7 εξ αυτών εμφάνισαν κέρδη από 1 ως 23 εκατ. ευρώ εκάστη. Οι επιχειρήσεις του δείγματος αύξησαν τα συνολικά κέρδη τους κατά 27,2%. Συγκεκριμένα, ενώ το 2018 είχαν εμφανίσει συνολικά κέρδη 38,5 εκατ. ευρώ, το 2019 αύξησαν τα κέρδη τους σε 49 εκατ. ευρώ.

Στις πρώτες θέσεις της λίστας των πλέον κερδοφόρων επιχειρήσεων του τομέα –με τα μέχρι στιγμής δεδομένα καθότι η δημοσίευση των ισολογισμών συνεχίζεται– βρέθηκαν οι: L’ Oreal, Sephora Greece, Εστέ Λόντερ Ελλάς, Colgate Palmolive, Answer Hondos Center, Makaldi, Step AEE, Χόντου Σ. Αφοί καλλυντικά, Χόντος Σέντερ, Ιορδάνης Τερπουικίδης και Dekaz A.E.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς προσδιορίζεται η κερδοφορία και το κεφάλαιο κίνησης
Αυξημένοι ήταν το 2023 οι έλεγχοι για απαγορευμένα χημικά συστατικά






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν