Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Καλιφόρνια: Προσπάθεια για χαμηλότερες τιμές στα γενόσημα φάρμακα

16/1/2020 6:18:16 μμ
Οι τιμές τους έχουν αυξηθεί κατά 37,6% τα τελευταία τρία χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Καλιφόρνια στοχεύει να γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα έχει τη δική της ετικέτα γενόσημων φαρμάκων, ώστε να αποκομίσει χαμηλότερες τιμές για τους πολίτες.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο κυβερνήτης Gavin Newsom, η πολιτεία θα επιδιώξει να συνάψει συμφωνίες με εταιρείες παραγωγής γενοσήμων για ειδικές τιμές σε συγκεκριμένα φάρμακα. Προς το παρόν παραμένει ασαφές πόσα φάρμακα θα επιλέξει η Καλιφόρνια, όταν και εάν η πρόταση περάσει από την πολιτειακή νομοθετική εξουσία, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το εκτιμώμενο κόστος της πρότασης του κυβερνήτη ούτε τα κριτήρια επιλογής των φαρμάκων για τα οποία θα επιδιωχθεί συμφωνία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία 40 εκατομμυρίων κατοίκων περίπου, οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων έχουν αυξηθεί κατά 37,6% σε διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Υγείας (OSHPD) της Καλιφόρνια.

Η πρόταση του κυβερνήτη Newsom θυμίζει πολύ το επιχειρηματικό μοντέλο της Civica Rx, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δημιουργήθηκε από μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες των ΗΠΑ (Trinity Health, Mayo Clinic και Intermountain Healthcare) για να εξασφαλίζει την προμήθεια βασικών φαρμάκων σε 50 συστήματα υγείας της χώρας, μέσω ειδικών συμφωνιών με φαρμακοβιομηχανίες.

Πάντως, όπως δημοσιεύει το Fierce Pharma, οι ειδικοί μιλούν για μια προσπάθεια που μπορεί να έχει ελάχιστη διαφορά στις τιμές των φαρμάκων, καθώς δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες των αυξήσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, το κόστος της παραγωγής αλλά και την ασφάλεια των προϊόντων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του