Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Καινοτόμο εμβόλιο κατά της γρίπης από το 2018

21/10/2013 3:35:51 μμ
Η δράση του θα κρατάει για πάντα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Το ενέσιμο σκεύασμα θα καταστήσει περιττό τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης και αναμένεται ότι θα σώσει χιλιάδες ζωές αφού θα
προστατεύει εφ' όρου ζωής τον οργανισμό απ' όλα τα στελέχη της γρίπης. Το επαναστατικό ενέσιμο σκεύασμα θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με Ευρωπαίους επιστήμονες, που το τελειοποίησαν στο εργαστήριο.

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι η διεξαγωγή ευρείας κλίμακας κλινικών δοκιμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων, μέχρι το 2018, το καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης θα κυκλοφορήσει στην αγορά της γηραιάς ηπείρου. Καθιστώντας περιττό τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης, το ενέσιμο σκεύασμα θα σώσει χιλιάδες ζωές, επισημαίνουν οι δημιουργοί του.

Το εμβόλιο αυτό θα είναι αποτελεσματικό και σε πανδημίες όπως, η ισπανική γρίπη, που είχε προκαλέσει το θάνατο 100 εκατομμυρίων ανθρώπων το 1918. Oπως εξηγεί ο Βρετανός καθηγητής Τζον Οξφορντ, ειδικός σε θέματα γρίπης και επικεφαλής της έρευνας, τα αποτελέσματα των αρχικών κλινικών δοκιμών στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Κατά την έρευνά τους, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένα CD8 Τ κύτταρα προστατεύουν τους ανθρώπους από τον ιό της γρίπης, ανεξαρτήτως στελέχους. Οι επιστήμονες γνώριζαν πως να κάνουν το ανοσοποιητικό να παράγει CD8 T κύτταρα με τον εμβολιασμό. Ετσι σχεδίασαν ένα εμβόλιο που να εμποδίζει τα συμπτώματα και τη μετάδοση του ιού.

Το ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδότησε η Ε.Ε, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Το συγκεκριμένο εμβόλιο δρα ως εξής: Επιτίθεται σε πρωτεΐνες που κρύβονται σ΄έναν ιό γρίπης και είναι κοινές σε όλα τα επικίνδυνα στελέχη της γρίπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι


Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της