Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Εν.Συνεργασία Φαρμακοποιών: Να δοθεί αποζημίωση για τη διάθεση των ΦΥΚ
Και να υπάρχει πλαφόν σε κάθε φαρμακείο για τον αριθμό των συνταγών
Φαρμακεία: Υπέρβαση 746 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη το 2019
Τι αναφέρει ο ΣΦΕΕ σε επείγουσα επιστολή του προς τον Β. Κικίλια


Καινοτόμο εμβόλιο κατά της γρίπης από το 2018

21/10/2013 3:35:51 μμ
Η δράση του θα κρατάει για πάντα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Το ενέσιμο σκεύασμα θα καταστήσει περιττό τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης και αναμένεται ότι θα σώσει χιλιάδες ζωές αφού θα
προστατεύει εφ' όρου ζωής τον οργανισμό απ' όλα τα στελέχη της γρίπης. Το επαναστατικό ενέσιμο σκεύασμα θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με Ευρωπαίους επιστήμονες, που το τελειοποίησαν στο εργαστήριο.

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι η διεξαγωγή ευρείας κλίμακας κλινικών δοκιμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων, μέχρι το 2018, το καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης θα κυκλοφορήσει στην αγορά της γηραιάς ηπείρου. Καθιστώντας περιττό τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης, το ενέσιμο σκεύασμα θα σώσει χιλιάδες ζωές, επισημαίνουν οι δημιουργοί του.

Το εμβόλιο αυτό θα είναι αποτελεσματικό και σε πανδημίες όπως, η ισπανική γρίπη, που είχε προκαλέσει το θάνατο 100 εκατομμυρίων ανθρώπων το 1918. Oπως εξηγεί ο Βρετανός καθηγητής Τζον Οξφορντ, ειδικός σε θέματα γρίπης και επικεφαλής της έρευνας, τα αποτελέσματα των αρχικών κλινικών δοκιμών στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Κατά την έρευνά τους, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένα CD8 Τ κύτταρα προστατεύουν τους ανθρώπους από τον ιό της γρίπης, ανεξαρτήτως στελέχους. Οι επιστήμονες γνώριζαν πως να κάνουν το ανοσοποιητικό να παράγει CD8 T κύτταρα με τον εμβολιασμό. Ετσι σχεδίασαν ένα εμβόλιο που να εμποδίζει τα συμπτώματα και τη μετάδοση του ιού.

Το ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδότησε η Ε.Ε, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Το συγκεκριμένο εμβόλιο δρα ως εξής: Επιτίθεται σε πρωτεΐνες που κρύβονται σ΄έναν ιό γρίπης και είναι κοινές σε όλα τα επικίνδυνα στελέχη της γρίπης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξαιτίας των ερευνών για το στέλεχος Α(H3N2)
To σημαντικότερο και μεγαλύτερο ετήσιο forum για τις πολιτικές υγείας στην Ελλάδα


Σχετικά άρθρα

Δημοσιεύτηκε η αναθεωρημένη λίστα βασικών φαρμάκων του ΠΟΥ
Περιλαμβάνει δεκάδες σκευάσματα για ενήλικες και παιδιά αλλά και διαγνωστικές εξετάσεις και τεστ
Νέο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών 2019
Με αλλαγές σε σύγκριση με το 2018
Νέο φάρμακο για τη μειωμένη λίμπιντο των γυναικών
Πήρε έγκριση στις ΗΠΑ