Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου


Κ. Πιερρακάκης: Η άυλη συνταγράφηση ήρθε για να μείνει

2/7/2020 2:38:08 μμ
450.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Η άυλη συνταγογράφηση μονιμοποιείται», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

«Η άυλη συνταγογράφηση αξιολογήθηκε από τους Έλληνες πολίτες. Ήδη 450.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν εκδοθεί 2 εκατομμύρια συνταγές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στα ειδικά αιτήματα του ΕΟΠΥΥ (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.λπ.), τα οποία θα ενταχθούν στο gov.gr, ώστε να δοθεί ένα τέλος και σε αυτές τις «ουρές» που δημιουργούνται στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ από τους γονείς των παιδιών.

Όπως είπε ο υπουργός η διαδικασία ψηφιοποιείται, δεν απλοποιείται, αλλά γίνεται ένα πρώτο βήμα, αφού τα ίδια δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις εργοθεραπείας και λογοθεραπείας θα ανεβαίνουν από τους γονείς στην πύλη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα και στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας των πολιτών με το Δημόσιο και αποκάλυψε ότι λαμβάνονται μέτρα ώστε από το φθινόπωρο να καταργηθεί η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικών ενημεροτήτων από τους πολίτες και επιχειρήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ζητά επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να συνταγογραφούν


Σχετικά άρθρα

Agata Jakoncic: Μνημόνιο κατανόησης με 4 αρχές για ένα νέο σύστημα Υγείας
Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum πιστεύει σε ένα καινοτόμο και μοντέρνο μοντέλο
Φάρμακο για τη χρόνια πρόωρη εκσπερμάτιση γίνεται ΜΗΣΥΦΑ
Πρόκειται για το συνδυασμό λιδοκαΐνης-πριλοκαΐνης της Recordati
ΕΜΑ: Έντεκα νέα φάρμακα συνιστώνται για έγκριση στην Ευρώπη
Τα περισσότερα προορίζονται για ογκολογικούς ασθενείς
ΕΟΦ: Προσοχή στο προϊόν Oftalmaks
Διακινείται μέσω διαδικτύου ως θεραπεία κοινών ασθενειών του ματιού