Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΙΣΑ: Περισσότεροι από 300 γιατροί ενημερώθηκαν για τις νέες θεραπείες COVID-19

7/2/2022 7:41:59 μμ
Σε συνάντηση με την αν. υπουργό Μ. Γκάγκα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τους γιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΙΣΑ, του ΙΣΠ και της Περιφέρειας Αττικής, διοργάνωσε ο ΙΣΑ. Περισσότεροι από 300 γιατροί ενημερώθηκαν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης των νέων αντι-ιικών φαρμάκων έναντι της COVID-19 και είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να λύσουν απορίες αναφορικά με τις ενδείξεις τους, τον τρόπο χορήγησής τους και τη διαδικασία υποβολής της σχετικής αίτησης για την κατΆ οίκον αποστολή τους.  

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό και να έχει πρόσβαση στις νέες θεραπείες».

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες προς ασθενείς που μπορούν να λάβουν τη θεραπεία

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ δημοσιεύει λεπτομερείς οδηγίες για τους ασθενείς, οι οποίοι ενημερώνονται με SMS στο κινητό τους ότι εγκρίθηκε η αίτησή τους για τη λήψη και την αποστολή της θεραπείας κατ' οίκον. 

Καλούνται άμεσα μετά την αποστολή του SMS να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα για τη συναίνεση στη θεραπεία και την εξουσιοδότηση του ταχυμεταφορέα, η οποία βρίσκεται στο fay.eopyy.gov.gr, καθώς υπάρχει χρονικός περιορισμός στην έναρξη λήψης της θεραπείας τους. Αφού ο ασθενής ταυτοποιηθεί, ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή για την επιβεβαίωση των στοιχείων του και τον προγραμματισμό της παράδοσης του φαρμάκου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες επίλυσης από τον ΠΦΣ και τον ΕΟΠΥΥ
Το μήνυμα των ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Μια ιστορία δύναμης από τη Novo Nordisk
«Μαζί για έγκαιρη διάγνωση, πρόσβαση και υποστήριξη»
Το μήνυμα των ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες
Π.Ο.Υ. Ευρώπης: Τα 3/4 των κρατών-μελών χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ στην υγεία
Σύμφωνα με την πρώτη του σχετική έκθεση