Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Νέες επισημάνσεις για τις μεταβατικές διατάξεις του ευρωπαϊκού κανονισμού

27/7/2023 4:15:37 πμ
Ενημέρωση από τον ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σχετικά με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2023/607 και τις μεταβατικές διατάξεις για ορισμένα ιατροτεχνολογικά και in vitro διαγνωστικά προϊόντα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι αναθεωρήθηκε το έγγραφο με τίτλο: «Q&A on practical aspects related to the implementation of Regulation (EU) 2023/607» (δείτε το εδώ). 

Επισημαίνεται ότι η ισχύς των πιστοποιητικών που εκδόθηκαν από κοινοποιημένους οργανισμούς σύμφωνα με τις οδηγίες 90/385/ΕΟΚ και 93/42/ΕΟΚ παρατείνεται έως τις νέες ημερομηνίες μόνο εάν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις που αναφέρονται στο ’ρθρο 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/607.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι οικονομικοί φορείς να επιβεβαιώνουν ότι πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, πριν από τη διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην ελληνική αγορά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Ανακοίνωση από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit