Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ιατροτεχνολογικά προϊόντα: Νέες επισημάνσεις για τις μεταβατικές διατάξεις του ευρωπαϊκού κανονισμού

27/7/2023 4:15:37 πμ
Ενημέρωση από τον ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σχετικά με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2023/607 και τις μεταβατικές διατάξεις για ορισμένα ιατροτεχνολογικά και in vitro διαγνωστικά προϊόντα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι αναθεωρήθηκε το έγγραφο με τίτλο: «Q&A on practical aspects related to the implementation of Regulation (EU) 2023/607» (δείτε το εδώ). 

Επισημαίνεται ότι η ισχύς των πιστοποιητικών που εκδόθηκαν από κοινοποιημένους οργανισμούς σύμφωνα με τις οδηγίες 90/385/ΕΟΚ και 93/42/ΕΟΚ παρατείνεται έως τις νέες ημερομηνίες μόνο εάν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Άρθρο 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/607.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι οικονομικοί φορείς να επιβεβαιώνουν ότι πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, πριν από τη διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην ελληνική αγορά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

3,3 δισ. οι συσκευασίες συμπληρωμάτων & ιατροτεχνολογικών
Σύμφωνα με έρευνα της AESGP και της IQVIA






Σχετικά άρθρα

Η Ευρώπη χάνει τη μάχη των επενδύσεων στο φάρμακο
Καμπανάκι κινδύνου από την ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία
Η νέα ευρωπαϊκή εποχή του HTA στο επίκεντρο του 11ου HTA Conference
Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθεί η εφαρμογή του EU HTA Regulation
Ίδιο κόστος τα γενόσημα με τα πρωτότυπα;
Το αμερικανικό παράδειγμα