Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των φαρμακοποιών για την κατΆ οίκον διανομή των ΦΥΚ

2/6/2026, πριν από 46 λεπτά
Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα δηλώνει ο Ηλίας Βασιλαδιώτης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάστηκε σήμερα η προσφυγή του ΠΦΣ και του Φ.Σ. Αττικής ενάντια στη διαδικασία διανομής των ΦΥΚ μέσω εταιρειών κούριερ.

 

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής Ηλίας Βασιλαδιώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στο ακροατήριο μαζί με τον ταμία του συλλόγου, Νικόλα Χατζημπιλαδέρη, οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο συλλόγων κ.κ. Δημητρέλος, Βλαχόπουλος και Λαζαράτος ανέπτυξαν με πληρότητα, ισχυρή τεκμηρίωση και σαφήνεια όλα τα ζητήματα που αφορούν την υπόθεση. Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι η υπηρεσία διανομής παρακάμπτει τον επιστήμονα φαρμακοποιό, έρχεται ενάντια στο θεσμοθετημένο «δια χειρός φαρμακοποιού», αποδυναμώνει τον επιστημονικό του ρόλο και στερεί από τον ασθενή τη συμβουλευτική, την ενημέρωση και τη φαρμακευτική φροντίδα που απαιτεί η ασφαλής διακίνηση φαρμάκων.

 

Ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής δηλώνει «αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης» και προσθέτει πως το Δ.Σ. θα συνεχίσει να είναι παρόν σε κάθε θεσμική και δικαστική μάχη που αφορά το μέλλον του επαγγέλματος. Η γνωμοδότηση του ΣτΕ αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υποστηρίζοντας ότι ο εφησυχασμός στο θέμα των ΜΗΣΥΦΑ είναι «έγκλημα»
Δηλώσεις εκπροσώπων του κλάδου για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό






Σχετικά άρθρα

ΜΗΣΥΦΑ με κούριερ; Τι αποφάσισε η Ε.Ε.; Τι απαντά ο Απ. Βαλτάς;
Ο ΠΦΣ κράτα χαμηλούς τόνους προκρίνοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του κλάδου
ΕΟΦ: Απαγορεύει την προβολή στο κοινό και των υπό έρευνα φαρμάκων
Δεν επιτρέπει ούτε την αναφορά δραστικών ουσιών
EMA: Εγκρίνει 8 νέα φάρμακα
Ανάμεσα σε αυτά το χάπι σεμαγλουτίδης και αντίγραφα λιραγλουτίδης