Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΗΠΑ-Βικτώρια: Επιτρέπονται οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί στο φαρμακείο και στα 10χρονα παιδιά

14/10/2019 1:16:34 μμ
Ανακοίνωση της ομογενή υπουργού Υγείας Τζένης Μικάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Και τα παιδιά ηλικίας δέκα ετών και άνω θα μπορούν πλέον να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο στο φαρμακείο της γειτονιάς τους, χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο γιατρό, ανακοίνωσε η ομογενής υπουργός Υγείας της Βικτώρια των ΗΠΑ Τζένη Μικάκου, η οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη το φαρμακείο Westgarth στο Northcote, σε μια προσπάθεια εντατικοποίησης των προσπαθειών της πολιτειακής κυβέρνησης για τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων νέων.

Σημειώνεται πως το 2016, η κυβέρνηση επέτρεψε μια σειρά εμβολιασμών να γίνονται στα φαρμακεία, παρέχοντας στις οικογένειες εύκολη πρόσβαση στην προστασία από ασθένειες όπως ο κοκίτης και η γρίπη, αλλά μόνο σε παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση και τα παιδιά από 10 έως 16 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται για τη γρίπη στα φαρμακεία. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης της κυβέρνησης είναι να μπορούν όλοι οι κάτοικοι της Βικτώριας να έχουν άμεση και οικονομική πρόσβαση στα εμβόλια.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αλλαγών, η ομογενής υπουργός Υγείας υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι εμβολιασμοί για τη δημόσια υγεία. «Στο θέμα των εμβολιασμών, η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: είναι ασφαλείς, αποτελεσματικοί και σώζουν ζωές. Ποτέ μην ακούτε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια» δήλωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πιο πρόσφατων σχετικών ερευνών, τη διετία 2017-18 τα φαρμακεία πραγματοποίησαν 43.541 εμβολιασμούς ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τη διετία 2018-19 ήταν σχεδόν ο διπλάσιος και έφθασε τους 82.500. Φέτος, η κυβέρνηση προχώρησε στη διανομή περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου της γρίπης σε όλη την πολιτεία. «Γνωρίζουμε ότι οι οικογένειες της Βικτώριας είναι απασχολημένες και δεν έχουν πάντα το χρόνο να επισκεφθούν το γιατρό για τους εμβολιασμούς τους. Αυτός είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε τις οικογένειες να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τη γρίπη» δήλωσε η Τ. Μικάκου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L’OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα