Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

ΗΠΑ-Βικτώρια: Επιτρέπονται οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί στο φαρμακείο και στα 10χρονα παιδιά

14/10/2019 1:16:34 μμ
Ανακοίνωση της ομογενή υπουργού Υγείας Τζένης Μικάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Και τα παιδιά ηλικίας δέκα ετών και άνω θα μπορούν πλέον να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο στο φαρμακείο της γειτονιάς τους, χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο γιατρό, ανακοίνωσε η ομογενής υπουργός Υγείας της Βικτώρια των ΗΠΑ Τζένη Μικάκου, η οποία επισκέφθηκε την Πέμπτη το φαρμακείο Westgarth στο Northcote, σε μια προσπάθεια εντατικοποίησης των προσπαθειών της πολιτειακής κυβέρνησης για τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων νέων.

Σημειώνεται πως το 2016, η κυβέρνηση επέτρεψε μια σειρά εμβολιασμών να γίνονται στα φαρμακεία, παρέχοντας στις οικογένειες εύκολη πρόσβαση στην προστασία από ασθένειες όπως ο κοκίτης και η γρίπη, αλλά μόνο σε παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση και τα παιδιά από 10 έως 16 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται για τη γρίπη στα φαρμακεία. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης της κυβέρνησης είναι να μπορούν όλοι οι κάτοικοι της Βικτώριας να έχουν άμεση και οικονομική πρόσβαση στα εμβόλια.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αλλαγών, η ομογενής υπουργός Υγείας υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι εμβολιασμοί για τη δημόσια υγεία. «Στο θέμα των εμβολιασμών, η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: είναι ασφαλείς, αποτελεσματικοί και σώζουν ζωές. Ποτέ μην ακούτε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια» δήλωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πιο πρόσφατων σχετικών ερευνών, τη διετία 2017-18 τα φαρμακεία πραγματοποίησαν 43.541 εμβολιασμούς ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τη διετία 2018-19 ήταν σχεδόν ο διπλάσιος και έφθασε τους 82.500. Φέτος, η κυβέρνηση προχώρησε στη διανομή περισσοτέρων από δύο εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου της γρίπης σε όλη την πολιτεία. «Γνωρίζουμε ότι οι οικογένειες της Βικτώριας είναι απασχολημένες και δεν έχουν πάντα το χρόνο να επισκεφθούν το γιατρό για τους εμβολιασμούς τους. Αυτός είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε τις οικογένειες να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τη γρίπη» δήλωσε η Τ. Μικάκου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα καταβληθούν σε 36 ισόποσες δόσεις
Για τις φαρμακαποθήκες το κράτος θα δώσει αμοιβή 0,05 ευρώ ανά τεμάχιο


Σχετικά άρθρα

Διάλογος για το μέλλον της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα
Με στόχο τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου
Έρχεται η Πολιτιστική Συνταγογράφηση
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού
Πλήρης ψηφιοποίηση των συστημάτων που αφορούν το φάρμακο
Συζητήθηκε στη συνάντηση ΣΦΕΕ και Θ. Πλεύρη
Νέα δεδομένα και προκλήσεις στη μετά Covid-19 Εποχή
Στο Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», 22/09/2021, LIVE ON YOUR SCREEN