Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Χωρίς φαρμακοποιό το νέο ΔΣ του ΕΟΦ

15/11/2019 4:30:18 μμ
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από τον ΦΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έντονη διαμαρτυρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

«Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, δεν συμπεριλαμβάνει φαρμακοποιό στη σύνθεσή του. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΦ περιλαμβάνει τρεις ιατρούς, δυο δικηγόρους, μια βιολόγο και έναν οικονομολόγο. Να υπενθυμίσουμε ότι στον ΕΟΦ λειτουργεί ήδη νομική υπηρεσία και ως εκ τούτου, διερωτώμεθα ποια ήταν η αναγκαιότητα διορισμού δυο δικηγόρων, με ταυτόχρονο αποκλεισμό οποιουδήποτε φαρμακοποιού, που είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος για τα φάρμακα. Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός αυτός αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και αποδεικνύει την απαξίωση της κυβέρνησης προς αυτούς που ασχολούνται κυρίως με το φάρμακο», σημειώνει ο ΦΣΑ.

Το νέο ΔΣ του ΕΟΦ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και σύμφωνα με αυτό στη θέση του Α' Αντιπροέδρου, που μέχρι τώρα κατείχε ο φαρμακοποιός Ηλίας Γιαννόγλου, διορίζεται ο γιατρός Ελευθέριος Πάλλης, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Στη θέση του Β'Αντιπροέδρου, αντικαθίσταται η Κλεαρέτη Παρασκευοπούλου από τον Χαράλαμπο Κανδηλώρο, διευθυντή Οικονομικής Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης (ΣυΚΝΥ - ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ), άνευ οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης.
Μέλη του ορίζονται οι: Αθηνά Κοντογιάννη, Λέκτορας Αστικού Δικαίου, με αναπληρώτρια τη Παναγιούλα Μακρή, νομικό και Χρήστο Κουρούση, Γιατρό Εργασίας με αναπληρώτρια του τη Μαρία Γαζούλη, Αναπλ. Καθηγήτρια Εργαστηρίου Βιολογίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Εντάσσονται με νέο παράρτημα στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας






Σχετικά άρθρα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του