Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΗΔΙΚΑ: Ξεκινούν δύο εμβληματικά έργα

29/3/2023 10:06:04 μμ
Σύμφωνα με το NetFAX ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 135 εκατ. ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο μεγάλους διαγωνισμούς με συνολικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ αναμένεται να προκηρύξει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, η ΗΔΙΚΑ.

Πρόκειται για το έργο: «Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας», προϋπολογισμού 74 εκατ. ευρώ και το έργο: «Οριζόντιες παρεμβάσεις ψηφιακού μετασχηματισμού σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας», συνολικής αξίας 61 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα δύο αυτά εμβληματικά έργα θα έχουν καθοριστικό «αποτύπωμα» και αντίκτυπο στον τομέα της υγείας όσο και στους τομείς της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας, με αναθέτουσα Αρχή την ΗΔΙΚΑ, η οποία -ιδιαιτέρως την τελευταία τριετία- έχει επιδείξει πλούσια δράση με αιχμή τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για το έργο, προϋπολογισμού 36,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών έχει ολοκληρωθεί. Το έργο διεκδικούν ο ΟΤΕ και η ένωση εταιρειών «Ιntracom Telecom - Computer Solutions».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό θέμα: «Prescribing a Healthier Future»






Σχετικά άρθρα

Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Καταργείται η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»
KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία προωθεί τον εμβολιασμό στα φαρμακεία
Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco