Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΗΔΙΚΑ: Έτοιμη η πλατφόρμα για τη διανομή self tests από τα σούπερ μάρκετ

16/6/2021 4:04:32 μμ
Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του HealthIT Conference
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα «κρυμμένα χαρτιά» που έχει στο συρτάρι της η κυβέρνηση για τη διάθεση των self tests στους εργαζομένους μετά την 1η Ιουλίου αποκάλυψε η Αντιόπη Πάνου, προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., η οποία μίλησε κατά τη διάρκεια του HealthIT Conference που διοργανώνει το Health Daily της Boussias.

Σε ερώτηση του Health Daily, τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για τα self tests και τη διανομή τους από την 1η Ιουλίου, η Αντιόπη Πάνου εξήγησε πως στην ΗΔΙΚΑ έχει ήδη προβλεφθεί μια ειδική πλατφόρμα, μέσα από την οποία θα μπορεί να γίνεται η διανομή των self tests και από τα σούπερ μάρκετ ή άλλα κανάλια λιανικής. 

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει καλέσει τους φαρμακοποιούς σε διάλογο, προκειμένου να βρεθεί ένα mondus vivendi για τη συνέχιση της διανομής των τεστ από τα φαρμακεία, αν και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αθήνας και Αχαΐας έχουν ξεκαθαρίσει ότι σταματούν να συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Επισημαίνεται τέλος ότι από την 1η Ιουλίου μειώνεται αισθητά ο όγκος των self tests που θα διακινούνται, καθώς μαθητές, διάφορες επαγγελματικές ομάδες και πιθανώς οι εμβολιασμένοι και με τις 2 δόσεις θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση του self test.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενώ οι υπηρεσίες εμπλουτίζονται
Από τα 300 χιλ. φάρμακα που καταχωρήθηκαν πανευρωπαϊκά, τα 6,5 χιλ. αφορούν την Ελλάδα






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών