Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΗΔΙΚΑ: Αναβαθμίζει το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

13/3/2023 5:02:45 μμ
Έναντι 11,2 εκατ. ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην αναβάθμιση των υποδομών του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης προχωρά η ΗΔΙΚΑ, μετά την κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού στην ένωση εταιρειών «OTE - Byte», έναντι 11,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το NetFax το έργο έχει ως αντικείμενο την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, καθώς και την παροχή υπηρεσιών που απαιτούνται αφενός για την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και αφετέρου για τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης τεχνολογικής προσέγγισης, η οποία θα κληθεί να υποστηρίξει την ενσωμάτωση μιας σειράς από επεκτάσεις εφαρμογών και προσθήκες λειτουργικών δυνατοτήτων στο μεσομακροπρόθεσμο μέλλον.

Σκοπός του έργου είναι η διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας, της παραγωγικής λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) που διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο υλοποίησής του και παραγωγικής υποστήριξής του.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η περίοδος εγγύησης καλής λειτουργίας είναι 12 μήνες από την οριστική παραλαβή του.

Αναμενόμενα οφέλη είναι, μεταξύ άλλων, η ταχύτερη ικανοποίηση αιτημάτων επιχειρησιακών αλλαγών των θεσμικά αρμόδιων φορέων, ο εκσυγχρονισμός περιβάλλοντος χρήσης της core εφαρμογής ΣΗΣ με αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου διαθεσιμότητας και απόκρισης του πληροφοριακού συστήματος κ.ά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα κάνει το πρώτο βήμα με τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών
Θα αλλάξουν εντελώς οι παράμετροι


Σχετικά άρθρα

Υπ. Υγείας και ΠΟΥ/Ευρώπης εγκαινίασαν την έναρξη του προγράμματος «Health-IQ»
Αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα
Εθνική στρατηγική για τον καρκίνο
Η Ελλάδα κάνει το πρώτο βήμα με τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών
Ανοίγει ο διάλογος υπ. Υγείας - φαρμακοβιομηχανίας για το ύψος του clawback
Ο Α. Γεωργιάδης παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΦΕΕ ότι είναι υπερβολικό
«3ο Meet the Expert»: Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση από την ΕΛ.Ε.Μ.Α.
Με τη συμμετοχή του Προϊστάμενου Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Πατεράκη