Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΗΔΙΚΑ: Αναβαθμίζει το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

13/3/2023 5:02:45 μμ
Έναντι 11,2 εκατ. ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην αναβάθμιση των υποδομών του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης προχωρά η ΗΔΙΚΑ, μετά την κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού στην ένωση εταιρειών «OTE - Byte», έναντι 11,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το NetFax το έργο έχει ως αντικείμενο την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, καθώς και την παροχή υπηρεσιών που απαιτούνται αφενός για την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και αφετέρου για τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης τεχνολογικής προσέγγισης, η οποία θα κληθεί να υποστηρίξει την ενσωμάτωση μιας σειράς από επεκτάσεις εφαρμογών και προσθήκες λειτουργικών δυνατοτήτων στο μεσομακροπρόθεσμο μέλλον.

Σκοπός του έργου είναι η διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας, της παραγωγικής λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) που διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο υλοποίησής του και παραγωγικής υποστήριξής του.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η περίοδος εγγύησης καλής λειτουργίας είναι 12 μήνες από την οριστική παραλαβή του.

Αναμενόμενα οφέλη είναι, μεταξύ άλλων, η ταχύτερη ικανοποίηση αιτημάτων επιχειρησιακών αλλαγών των θεσμικά αρμόδιων φορέων, ο εκσυγχρονισμός περιβάλλοντος χρήσης της core εφαρμογής ΣΗΣ με αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου διαθεσιμότητας και απόκρισης του πληροφοριακού συστήματος κ.ά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Τέτοιου τύπου «αδικίες» έρχεται να διορθώσει το νέο σύστημα εφημεριών του ΦΣΑ






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό