Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Η υγεία απαιτεί συνεργασίες

23/6/2022 12:01:20 πμ
Βασικός πυλώνας είναι η ζήτηση των υπηρεσιών υγείας και όχι η προσφορά, σύμφωνα με τη μελέτη PHSSR
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αξία των συνεργασιών και η εστίαση στις ανάγκες των ασθενών για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας αναδεικνύονται στη μελέτη που διεξήγε η διεθνής συνεργασία Partnership for Health System Sustainability & Resilience (PHSSR). 

Στην παρουσίαση της μελέτης, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος τόνισε -μιλώντας για τα προβλήματα ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας του συστήματος υγείας σε εθνικό επίπεδο- ότι η οργάνωση της ΠΦΥ, της πρόληψης και της δημόσιας υγείας αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος και βελτιώνουν τη σχέση κόστους - οφέλους. Δεν μειώνουν κατΆ ανάγκη το κόστος, όπως υπογράμμισε, αλλά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Ο Κώστας Αθανασάκης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και πρόεδρος i-hecon, είπε πως το βασικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι διαχρονικά η πολιτική υγείας εξυπηρετεί την πλευρά της προσφοράς. Για να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο και ανθεκτικό σύστημα υγείας όμως οι πολιτικές πρέπει να βασίζονται στις ανάγκες υγείας και να ανταποκρίνονται στη μελλοντική ζήτηση για υπηρεσίες και στις προτιμήσεις των πολιτών: «Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι ένα σύστημα υγείας που θα περιστρέφεται γύρω από τους ασθενείς, γύρω από τους πολίτες, οργανώνοντας την κατάλληλη φροντίδα με βάση τις ανάγκες τους, αλλά και προλαμβάνοντας τις ανάγκες αυτές, προτού ακόμα δημιουργηθούν». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου δήλωσε ότι η πανδημία ανέδειξε περίτρανα την αξία των συνεργασιών και ότι το κράτος μόνο του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής, γι' αυτό και είναι ανοιχτό στο διάλογο και στις συνεργασίες. 

Η PHSSR ξεκίνησε από το London School of Economics, το World Economic Forum και την AstraZeneca και πλαισιώθηκε από άλλους παγκόσμιας εμβέλειας εταίρους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως αναδείχθηκαν στη Γενική του Συνέλευση
Στόχος οι πολίτες να αναγνωρίζουν τις πολύπλευρες ανάγκες του οργανισμού τους


Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Υγείας: Στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ»
Στόχος οι πολίτες να αναγνωρίζουν τις πολύπλευρες ανάγκες του οργανισμού τους
Πιο ακριβή η συμμετοχή στα φάρμακα για όσους δεν εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό
Η κυβέρνηση θέσπισε κίνητρα και αντικίνητρα για τους ασφαλισμένους
Εξοργισμένος ο ΣΦΕΕ για τα κυβερνητικά μέτρα σχετικά με το clawback
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης