Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας εντάσσεται στις μη αναστρέψιμες παθήσεις

7/2/2018 9:51:14 πμ
Αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Θα εισαχθεί τελικά στις μη αναστρέψιμες παθήσεις η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι, πριν από περίπου ένα μήνα, ανανεώθηκε ο κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, που έχει καταρτιστεί από το Νοέμβριο του 2013, προσθέτοντας άλλες 100 παθήσεις στις 43 που συμπεριλαμβάνονταν σε αυτόν. Ξέσπασαν όμως αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας(ΠΟΑμΣΚΠ), καθώς η Σκλήρυνση κατά Πλάκας παρέμενε και πάλι εκτός λίστας, γεγονός που για τους ασθενείς συνεπάγεται -μεταξύ άλλων- την υποχρέωση να περνούν συχνά την ψυχοφθόρα διαδικασία των επιτροπών των ΚΕΠΑ.

Ως αποτέλεσμα η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου ζήτησε την εκ νέου συνεδρίαση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής (η οποία είναι αρμόδια για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων), με σκοπό να επανεξεταστεί η πρόσφατη εισήγησή της. Ικανοποιώντας λοιπόν το αίτημα των ασθενών και εφόσον έλαβε υπόψη τα πορίσματα και τις γνώμες των αρμόδιων επιστημονικών συλλόγων και φορέων, η Επιτροπή εισηγήθηκε την ένταξη της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στις μη αναστρέψιμες παθήσεις, όταν ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενώ έχει 50+ χρόνια ιστορίας στην καινοτομία του τομέα
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2






Σχετικά άρθρα

Απαιτείται άμεση πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης
Για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Ύφεση στην παραγωγή ινσουλινών λόγω των GLP-1
Μεγάλοι παίκτες διακόπτουν την κυκλοφορία τους
Αύξηση της παραπληροφόρησης για την ασφάλεια των καλλυντικών
Προειδοποιήσεις από τις ενώσεις Cosmetics Europe & IFRA
Αδ. Γεωργιάδης: Η πενικιλίνη παράγεται στην Ελλάδα, άρα υπάρχει
Απάντηση του υπουργού σε δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις