Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Η καινοτόμος τεχνική Mini & Micro Strip που σας χαρίζει φυσικά μαλλιά

26/11/2019 3:48:55 μμ
Dr Παντελής Βάλβης, Δ/ντής Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών Metropolitan, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μεταμόσχευσης Μαλλιών και του ISHRS
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


O Dr Παντελής Βάλβης και η συνεργάτης του στο διαχωρισμό και την τοποθέτηση των τριχοθυλακικών μονάδων, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως
Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση, στην οποία με αισθητική άποψη και ακρίβεια στην εφαρμογή, η μεταμόσχευση μαλλιών αγγίζει την τελειότητα και το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Οι τριχοθυλακικές μονάδες εξάγονται από το μόσχευμα που λαμβάνεται από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας. Παραμένει μόνο μία επιμήκης ουλή, πλάτους μόλις 1mm που διακρίνεται μόνο σε τελείως ξυρισμένο κεφάλι. Η τοποθέτηση των τριχοθυλακικών μονάδων γίνεται τόσο κοντά όσο η φύση το επιτρέπει.

Πρόκειται για μια ανώδυνη αισθητική επέμβαση μεγάλης ακρίβειας, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία

Οι τριχοθυλακικές μονάδες εξάγονται από τρία μικρά μοσχεύματα που ονομάζονται Mini ή Micro Strip που λαμβάνoνται από τη ζώνη σταθερής τριχοφυϊας. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε στα Mini & Micro Strips την τεχνική της Τριχοφυτικής Συρραφής αποτέλεσμα της οποίας είναι η έκφυση τριχών στο εσωτερικό των μικροουλών. Παραμένουν μόνο τρεις μικρές επιμήκεις ουλές, πλάτους μόλις 1mm και μήκους από 2 έως και 5 εκατοστά που δεν διακρίνονται ακόμα και σε ξυρισμένο κεφάλι γιατί υπάρχει στο εσωτερικό τους έκφυση τριχών.


Μπορούμε να τοποθετήσουμε μέχρι και 34 τριχοθυλακικές μονάδες σε ένα τετραγωνικό εκατοστό άτριχου δέρματος, που ισοδυναμούν σε 70 έως 120 τρίχες ανάλογα με την πυκνότητα. Οι νέες σχισμοειδείς υποδοχές που δημιουργούνται είναι διαμέτρου μόνο 0,9mm. Σε μία συνεδρία μπορούν να μεταμοσχευθούν έως και 2.000 πραγματικές τριχοθυλακικές μονάδες που αντιστοιχούν σε 8.000 – 10.000 τρίχες.

Η τεχνική αυτή δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή πυκνότητα σε ένα στάδιο

Σε μια συνεδρία επιτυγχάνεται ολική μικρομεταμόσχευση, μπορούν δηλαδή, αν η δότρια περιοχή το επιτρέπει, να mεταμοσχευθούν από 800 έως και 2000 τριχοθυλακικές μονάδες (3500-9000 τρίχες). Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 3 έως 4 ώρες ανάλογα με την έκταση της περιοχής που θέλουμε να καλύψουμε και την ελαστικότητα του δέρματος του ενδιαφερόμενου.

Εκπληκτικά αποτελέσματα μετά την εφαρμογή της τεχνικής Mini & Micro Strip

Η πρόβλεψη της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης είναι πολύ σημαντική παράμετρος για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε νεαρά άτομα, στα οποία δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί η τριχόπτωση τους.

Τα Μini και Micro Strips με τη βοήθεια ειδικών χειρουργικών εργαλείων και μικροσκοπίων διαχωρίζονται σε τριχοθυλάκια μονότριχα, δίτριχα, τρίτριχα ή και μεγαλύτερα. Πρέπει να θυμίσουμε ότι κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει από 1 έως 5 τρίχες. Κατόπιν τοποθετούνται ανάλογα με τις ανάγκες της λήπτριας περιοχής. Τα μονότριχα στη μπροστινή γραμμή τριχοφυΐας και εν συνεχεία προοδευτικά ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή φυσικότητα και πυκνότητα. Πάντοτε ο αριθμός των τριχών που τοποθετούνται είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μοσχευμάτων.

Ανοίγουμε μικροπόρους διαμέτρου 1mm στην περιοχή, με τη βοήθεια ενός μικροτόμου. Τα έτοιμα τριχοθυλάκια τοποθετούνται ένα-ένα σε κάθε μικροπόρο σε τέτοιο βάθος, ώστε να τους επιτρέπεται να ενσωματωθούν αρμονικά με το δέρμα και να αρχίσουν να τρέφονται κανονικά, χωρίς να συντρέχει κίνδυνος να χαθούν. Τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται ανάλογα με τη γωνία φύτρωσης των υπολοίπων μαλλιών.


Δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση της μπροστινής γραμμής (hairline). Τοποθετούνται μονότριχα τριχοθυλάκια ελαφρώς ακανόνιστα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη φύση και όχι σε σειρά. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό!


Η τοποθέτηση των τριχοθυλακίων γίνεται τόσο κοντά, όσο η φύση επιτρέπει. Τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη φάση, επιτρέπουν να τοποθετούνται τα τριχοθυλάκια πολύ κοντά, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή πυκνότητα. Το αποτέλεσμα δεν διαφέρει καθόλου από τα φυσικά μαλλιά.


Επιστημονική Εργασία σχετικά με την επιδιόρθωση των πτωχών αποτελεσμάτων της τεχνικής FUE με την τεχνική Mini & Micro Strip παρουσιάσθηκε στο 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταμόσχευσης μαλλιών της ISHRS που έγινε στην Πράγα από 4 έως και 7 Οκτωβρίου του 2017. Ήταν η πρώτη Παγκόσμια Παρουσίαση της Τεχνικής Mini και Micro Strip που έγινε αποκλειστικά από τη χειρουργική μας ομάδα.


Για τα πλεονεκτήματα της μεθόδου διαβάστε περισσότερα εδώ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω του προγράμματος ΕΚΕ «Πρόληψη»
Συμφωνίες και υπηρεσίες ταχείας παράδοσης ενισχύουν τη θέση της στην αγορά






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής