Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΣΦΕΕ: Τα αδιέξοδα του νέου νόμου «Γιατρός για όλους»
Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη
Υπέρταση: Ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση από το φαρμακείο
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Χιλιάδες πολίτες στην 1η μεγάλη δράση που οργάνωσαν φαρμακοποιοί
Το «Μαζί μια Αγκαλιά» θα γίνει θεσμός τα προσεχή χρόνια

H Ipsen συμμετέχει ενεργά στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του νεφρού

21/6/2018 1:37:47 μμ
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου του Νεφρού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ιpsen Hellas, ένας πολυεθνικός βιοφαρμακευτικός όμιλος που επικεντρώνεται στην καινοτομία και την εξειδικευμένη φροντίδα, συμμετείχε ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο του νεφρού.

Αφορμή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού, στις 21 Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Συμμαχία κατά του Καρκίνου του Νεφρού, IKCC (International Kidney Cancer Coalition,www.ikcc.org).


Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιpsen Hellas πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης στα γραφεία της, με προσκεκλημένους τους εργαζόμενους της ίδιας της εταιρείας αλλά και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τη νόσο.


Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, ογκολόγος-παθολόγος και η κ. Αθήνα Αλεξανδρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών VHL "Family Alliance", ενώ εκ μέρους της IPSEN απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Vincent Carrere, γενικός διευθυντής και ο κ. Βύρων Μαρκούσης, ιατρικός διευθυντής της εταιρείας.


Στην εισήγησή του, ο ογκολόγος κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος ανέφερε ότι: «Ο καρκίνος των νεφρών είναι μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φύση και τα αίτια αυτής εμπεριέχουν, ακόμη και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου υπολογίζεται να αυξηθεί έως το 2020 κατά 22%, με άμεσο αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο βάρος για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας».


Η κ. Αθηνά Αλεξανδρίδου δήλωσε ότι: «Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο των Νεφρών αποτελεί την ημέρα κινητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας των ασθενών με καρκίνο των νεφρών, των οικείων και των περιθαλπόντων τους, της ιατρικής κοινότητας και οργανώσεων ασθενών με καρκίνο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Στόχος μας να μη μείνει κανείς αδιάγνωστος να είναι ευαισθητοποιημένοι οι ιατροί και οι ασθενείς, ώστε να σώζονται όργανα και ζωές αλλά και να γίνεται σωστός προγεννετικός έλεγχος και να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην ίαση του καρκίνου».


Ο κ. Vincent Carrere δήλωσε ότι: «Η IPSEN είναι ένας παγκόσμιος εξειδικευμένος βιοτεχνολογικός όμιλος που θέλει να προσφέρει αξία στην ογκολογική κοινότητα. Οι ασθενείς αποτελούν το γνώμονα των ενεργειών μας, χαράσσοντας τη στρατηγική μας, καθώς και μια πρακτική καινοτομίας αναφορικά με τη φροντίδα τους. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η ταχύτερη ανακάλυψη και παροχή καινοτόμων θεραπειών σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Το πάθος μας στην Ipsen είναι να δουλεύουμε μαζί με τους ασθενείς, για τους ασθενείς».


Τέλος ο κ. Βύρων Μαρκούσης, σημείωσε ότι: «Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ένα πολύτιμο και συνεχώς ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για τους ασθενείς με καρκίνο. Επίκεντρο της δουλειάς μας στην Ipsen είναι οι στενές συνεργασίες σε ακαδημαϊκό και βιοτεχνολογικό επίπεδο, στοχεύοντας στην αύξηση της γνώσης και στη δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη ή εξέλιξη νέων θεραπευτικών επιλογών, δουλεύοντας μαζί με τους κορυφαίους επιστήμονες του σήμερα.»Από αριστερά: Ο κ. Βύρων Μαρκούσης, η κ. Αθήνα Αλεξανδρίδου, ο κ. Vincent Carrere και ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος


Σχετικά άρθρα

Roche: Δεσμεύεται να στηρίζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας έως το 2028
Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie κατέκτησε το «χρυσό»
Στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.
Pfizer CDI: Φέρνει κοντά ασθενείς και επαγγελματίες υγείας
Για να συνδιαμορφώσουν τις λύσεις στις ψηφιακές ανάγκες τους
ΙΦΕΤ: Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Elevate Greece
Για την οικονομική επιβράβευση, δικτύωση και καθοδήγηση νεοφυών επιχειρήσεων