Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Η ημικρανία στο προσκήνιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

23/6/2025 4:51:45 μμ
Αίτημα για την ένταξή της στη στρατηγική για τη νευρολογική υγεία της Ε.Ε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ημικρανία και τις Κεφαλαλγίες (EMHA), μαζί με τις οργανώσεις - μέλη της, κορυφαίους επαγγελματίες υγείας και φορείς χάραξης πολιτικής, συγκεντρώθηκαν στις 11/06 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να υποστηρίξουν την ενσωμάτωση της ημικρανίας στη νέα στρατηγική για τη νευρολογική υγεία. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου, καθώς διαχωρίζει τις νευρολογικές παθήσεις από την ψυχική υγεία. 


Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής, που βασίζονται στην πρόσφατα δημοσιευμένη Λευκή Βίβλο της EMHA, και περιλαμβάνουν την έγκαιρη διάγνωση, την ευρύτερη πρόσβαση στην καινοτομία και την επίσημη αναγνώριση της ημικρανίας ως νευρολογικής νόσου.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες κάλεσαν για ισχυρότερη πολιτική βούληση ώστε να τερματιστεί η μακροχρόνια παραμέληση της ημικρανίας στα θέματα υγείας της Ε.Ε., ενώ ζήτησαν την ενσωμάτωσή της στην τυποποιημένη εκπαίδευση γενικών ιατρών, νευρολόγων και επαγγελματιών ιατρικής της εργασίας, καθώς και πολιτικές υγείας στοχευμένες στο γυναικείο φύλο


Ο νευρολόγος και επιστημονικός σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος Δρ. Μιχάλης Βικελής, σε σχετικό του σχόλιο, μίλησε για τη χρονοβόρα και τελικά αποτρεπτική διαδικασία της προέγκρισης για τη χορήγηση σύγχρονων θεραπειών και τόνισε ότι «η μη αποζημίωση των καινοτόμων φαρμάκων, για το σύνολο των ημικρανικών που τις έχουν ανάγκη, δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο οι ασθενείς πολύ συχνά υποθεραπεύονται. «Σε αυτό το πλαίσιο, η δράση σε επίπεδο Ε.Ε. είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς προτείνουν μέτρα για μια πιο ισχυρή εφοδιαστική αλυσίδα






Σχετικά άρθρα

Kavita Patel: Αναδυόμενες ευκαιρίες για τα συστήματα υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη
H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas A.E. στο 3ο EU Access Forum 2025
Ελλάδα: Το 15,6% των αξονικών είναι ακατάλληλες!
Εκστρατεία Ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Νέα λίστα με ελλειπτικά φάρμακα
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ