Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

Ο γνωστός όμιλος καλλυντικών NAOS κατάφερε να ανέβει 3 θέσεις στην  παγκόσμια αγορά
Το 2019 ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για τον όμιλο
ΠΕΙΦΑΣΥΝ - MSD: Πραγματοποίησαν Webinar για τον εμβολιασμό ενηλίκων
Με τίτλο: «Εμβολιασμός ενηλίκων στην εποχή της επιδημίας της νόσου COVID-19: Όσα πρέπει να γνωρίζει ο Φαρμακοποιός»
ΦΥΚ: 2300 αιτήσεις σε ιδιωτικά φαρμακεία έγιναν από τους ασθενείς
Ο ΕΟΠΥΥ καθιερώνει και το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να μειώσει τις αναμονές στα δικά του φαρμακεία


Η φιλοσοφία του Επίκουρου πνευματικό αντίδοτο στη δυστυχία!

22/1/2018 11:19:52 πμ
Θα το αποδείξει το 8ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η φιλοσοφία του Επίκουρου ως πνευματικό αντίδοτο στη δυστυχία! Αυτό θα προσπαθήσουν να αποδείξουν, κατά τη διάρκεια του 8ου Πανελλήνιου Συμποσίου Επικούρειας Φιλοσοφίας, ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Χρούσος, μέσω του ελέγχου του στρες, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Γιαπιτζάκης, μέσω της επικούρειας μεθόδου ψυχοθεραπείας, και ο ψυχίατρος, Παναγιώτης Γεωργάκας, μέσω της επικούρειας απελευθέρωσης του εξαρτημένου ατόμου.

Σε μια περίοδο που οι ψεύτικες πληροφορίες, η κυνική αποδόμηση των αξιών και η διάχυτη δυστυχία της δύσκολης εποχής προβληματίζουν τους ανθρώπους, έχει διαπιστωθεί πως όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκουν ως πνευματικό αντίδοτο τη φιλοσοφία του Επίκουρου, που ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία και την ευδαιμονία κάθε ατόμου και που δεν θεωρεί τη φιλοσοφία ως "υπηρέτρια" της θεολογίας ή της πολιτικής.


Ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών" και "Κήπος Θεσσαλονίκης", που διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, καλούν τους ανθρώπους με ελεύθερη σκέψη να προσέλθουν στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού, για να παρακολουθήσουν το ξεχωριστό αυτό πολιτισμικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, με ελεύθερη είσοδο.


Πρόκειται για το μοναδικό φιλοσοφικό συνέδριο στην Ελλάδα που έχει καθιερωθεί από το 2011 ως ετήσιος θεσμός από τον κόσμο και όχι από την κορυφή, αναδεικνύοντας το διαχρονικό μήνυμα του Επίκουρου για την πρακτική μέθοδο προσέγγισης μιας ευτυχισμένης ζωής, ακόμη και σε εποχές κρίσης. Επιπλέον, πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως φιλοσοφικό συνέδριο Επικούρειας Φιλοσοφίας και γι' αυτό το έχουν χαιρετίσει διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο ψυχίατρος-συγγραφέας Ίρβιν Γιάλομ και ο τέως πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα.


Στους προσκεκλημένους ομιλητές του φετινού Συμποσίου περιλαμβάνονται ο καθηγητής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα αναφερθεί στην ελευθερία του ανθρώπου ως προσωπική κατάκτηση, και ο οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος της ομάδος των ellinikahoaxes.gr, Γιώργος Γιώτης, ο οποίος θα παρουσιάσει την Επικούρεια Φιλοσοφία ως ανάχωμα στην παραπληροφόρηση. Στο καλλιτεχνικό μέρος του Συμποσίου περιλαμβάνεται η προβολή μέρους της νέας ακυκλοφόρητης ταινίας του σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού με τίτλο: "Εν Δυνάμει”.


Το 8ο Συμπόσιο αποτελεί ευκαιρία για μια βιωματική προσέγγιση της Επικούρειας Φιλοσοφίας, που προσφέρει μια πνευματική θωράκιση απέναντι στα σημερινά πανανθρώπινα κοινωνικά, πολιτισμικά και οικονομικά αδιέξοδα.


Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές στο: www.epicuros.gr και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, Κλειτάρχου & Αριστείδου, τηλέφωνο: 210 6619937.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΕΟΠΥΥ καθιερώνει και το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να μειώσει τις αναμονές στα δικά του φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

ΕΦΚΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα
Γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ
Διαβητικοί ασθενείς: 10 οδηγίες του φαρμακοποιού για ασφαλείς και ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές
Από τον Ανδρέα Μελιδώνη, Συντονιστή Διευθυντή Διαβητολογικού Κέντρου Metropolitan Hospital
Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος: Στόχος η αναβάθμιση όλων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων
Αλλά και η ενημέρωση των παιδιών και των γονιών τους για τους πιθανούς κινδύνους
Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας ηγέτης σε μια μεγάλη εταιρεία
Γράφει η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Life, Business & Executive Coaches, Ιδρύτρια της Life Clinic Group – Personal & Business Evolution